URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs Baza ThetaHealing® Bucuresti 08-10 mai 2020     Cursul Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 mai 2020

Antreprenor spiritual versus spirit antreprenorial

Ce este un antreprenor spiritual? 

Ultimele studii stiintifice arata ca realitatea pe care o percepem cu cele cinci simturi este de fapt o holograma. Ceea ce stiinta a descoperit in ultimii ani multiple religii si intelepti au transmis-o de sute si mii de ani. Suntem niste fiinte spirituale cu experiente umane. Suntem human beings, nu human doings. Aceste principii se transpun si in domeniul afacerilor.

La nivel mondial, exista un intreg val despre antreprenoriatul spiritual – au inceput sa apara carti, sa se organizeze conferinte si seminare pe aceasta tema.

Antreprenorul spiritual este cel pentru care afacerea sa este parte din scopul/misiunea vietii sale si o traieste dintr-o totala expresie de sine.

Bineinteles ca multi „antreprenori clasici” ar spune ca isi iubesc afacerile, insa masura in care se afla in echilibru cu cine sunt ca spirit este ceva subtil.

Antreprenorul spiritual este persoana care si-a acceptat si integrat natura spirituala in tot ce gandeste, face, are si creeaza o afacere ale carei produse, procese, relatii si perspective il reprezinta.

Caracteristicile antreprenorului spiritual sau ghid practic pentru a deveni unul:

 • Afacerea il reprezinta si ii sustine stilul de viata in echilibru la nivel fizic, mental, emotional si spiritual.
 • Este „el insusi” in afacere (nu neaparat prin prezenta fizica) – prin produs, procese, echipa.
 • Accepta si utilizeaza „Legea Atractiei” si sincronicitatile aparent inexplicabile.
 • Isi asculta instinctul (ghidarea interna).
 • Creeaza multiple surse de venit (este sau isi construieste independenta financiara) si toate sunt in armonie cu  natura sa.
 • Afacerea lui sustine si onoreaza viata in toate formele ei.
 • Isi foloseste afacerea pentru a-si finanta activitatile caritabile prin care sa faca lumea un loc mai bun.
 • Isi foloseste abilitatile antreprenoriale pentru a organiza si derula proiecte pentru binele si evolutia societatii.

In ultimii ani, putem observa accelerarea si extinderea preocuparii oamenilor in privinta dezvoltarii personale si a autocunoasterii. Ceea ce duce in cele din urma la constientizarea ca noi suntem mai mult decat un corp care are nevoi si o minte care se ocupa de acestea. Fiecare incepe sa inteleaga ca dincolo de aceste aspecte exista ceva care ne asigura insasi existenta. Ceva care energizeaza, anima si in contextul caruia viata insasi se manifesta. Oamenii din intreaga lume s-au reconectat cu sufletul si cu spiritul lor si acum incearca sa le faca loc in preocuparile zilnice.

Ca o paralela:

 • Antreprenorul traditional s-a axat pe a avea… cat mai multe si mai frumoase pentru „corpul” sau. Din aceasta deriva cateva comportamente de genul: scopul scuza mijloacele, profitul ca scop principal etc.
 • Antreprenorul social este axat pe a face… cat mai multe activitati care sa schimbe lumea intr-un loc mai bun, investindu-si cunoasterea, „mintea” pentru a rezolva problemele societatii.
 • Antreprenorul spiritual este orientat pe a fi… cea mai inaltatoare expresie a spiritului, implinindu-si misiunea pentru care a ales aceasta existenta.

David Hawkins, fiind intrebat „Ce sa facem ca sa schimbam lumea?”, spunea „Va rog sa nu incercati sa schimbati lumea, pentru ca lumea pe care o vedeti nici macar nu exista”. Antreprenorul spiritual a inteles acest lucru si isi asuma in primul rand sa evolueze el/ea ca si nivel de constiinta. Intelegand ce este constiinta si cum evoluam noi in cadrul ei ne permite sa constientizam ca felul in care vedem lumea este doar pura reflectare a propriilor proiectii mentale, rezultate din setul de convingeri, perceptii, valori pe care le avem in subcontientul si in fiinta noastra. Angajamentul serios pentru evolutie ne ofera oportunitatea de a ne schimba „ochelarii” prin care vedem lumea si, odata cu evolutia noastra, are loc urmatorul fenomen. Asa cum intr-o mare, odata cu cresterea nivelului ei, se ridica toate vasele, la fel si cand noi evoluam, ii ridicam si pe cei din jurul nostru. Fiind in fiecare zi mai buni, mai iubitori si mai armoniosi, ii inspiram pe cei din jur sa ne urmeze exemplul.