URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs Baza ThetaHealing® Bucuresti 08-10 mai 2020     Cursul Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 mai 2020

Fericirea – ceva de obtinut sau de descoperit?

De mica ma facea fericita sa ii fac fericiti pe cei din jur. Imi placea sa invat bancuri de la tata pentru ca stiam ca imi voi amuza prietenii si colegii. Apoi invatam bine la scoala pentru a fi fericiti mama si tata. Faceam surprize prietenelor pentru a le vedea zambetul frumos si larg pe buze. Imi place sa fiu inconjurata de oameni fericiti.

Pe atunci credeam ca fericirea era ceva pe care il obtin facand sau avand ceva, pentru ca vedeam ca ceilalti sunt fericiti atunci cand primesc ceva ce isi doresc din afara.

Acum cateva luni am avut o epifanie care mi-a resetat sistemul. AM INTELES ca am trait intr-o iluzie toata viata mea. Imi pusesem o cantitate enorma de energie si atentie in acumularea de fericire si in transferul de fericire de la mine la altii sau de la altii la mine. Apoi am experimentat realizarea ca SUNT Fericire. Sunt fericita.

Fericirea este o stare naturala, similara cu pacea sufleteasca. O am cu mine la purtator oriunde ma duc, oricand. Ceea ce am de facut nu este sa mi-o „cumpar”, ci doar sa constat cand nu o experimentez. Iar cand nu sunt fericita doar sa dau la o parte ceea ce imi innoreaza momentul. Ori de cate ori dau la o parte ceea ce ma tulbura, ea este intotdeauna acolo, intotdeauna parte din mine.

Cu aceasta realizare nu mai am prea multe de facut pentru a fi fericita. Sunt! Iar cand nu sunt, iau matura, imi curat mintea de praf si pete si din nou casa sufletului meu straluceste de bine.

Vrei sa fii fericit/a? Secretul este ca… esti deja…

Inchide ochii. Respira profund. Gandeste-te la un moment fericit din viata ta. Simte senzatia. Ea este acolo, in tine. Constientizeaza ca ea ramane activa pana cand… pana alegi un gand nefericit, care te duce intr-o iluzie.

Fericirea este starea naturala. Goana dupa stimuli, dupa implinirea tanjelilor te tine intr-o minciuna si intr-o proiectie iluzorie a puterii asupra ceva de afara. Crezi ca esti fericit/a cand obtii ceea ce ti-ai dorit? Da, esti… pentru ca pentru o clipa mintea, ego-ul, este satisfacuta si tace! Ceea ce ai fi putut obtine si cu o scurta meditatie sau o plimbare in parc. Momentul de fericire este experimentarea a cine esti, chiar daca este scurt trait cand gandurile au amutit putin.

Pentru mine a fost un soc placut sa primesc aceasta realizare. Am inteles atunci, ca da, toate sunt in noi, iar liberul arbitru se manifesta prin ce aleg sa simt in fiecare clipa. Este in Puterea mea sa fiu fericita, trista, vesela, multumita sau frustrata. Atentia mea este o telecomanda cu care pot schimba postul oricand, astfel incat pe ecranul vietii mele sa vad o drama, o comedie, o satira politica sau orice altceva. Eu aleg fericirea si comediile romantice! Tu ?! :)