URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 27-29 Mai 2020     Cursul Anatomie Intuitiva Bucuresti 15-31 iulie 2020

Mintea. Ce este, cum ne influenteaza.

Mintea. Folosim cu usurinta un termen impamantenit, dar pe masura ce am incercat sa invat mai mult despre ea am realizat cat de putine stim de fapt. Exista versiunile oamenilor de stiinta, cercetatorilor, oamenilor de rand, psihologilor, a vindecatorilor, a spiritualilor, a misticilor. Exista o pleiada de versiuni care de care mai destepte, “atotcunoscatoare” si totusi revista Mind, in cele peste 300 de aparitii ale sale, inca nu a dat de capat si nu s-a ajuns la un consens.

Ceea ce parea la un moment dat simplu, s-a dovedit a fi un minuscul varf de iceberg pe care incepem sa il descoperim si precum cutezatorii, pornim pe carari diverse parcurse de unul si de altul pana unde au ajuns ei.

Pentru a vorbi insa de acelasi lucru, eu si cu tine, hai sa iti spun cum apar lucrurile in prezent in acest subiect.

  • Continutul mintii: date multe, informatii despre lume si viata, emotii si sentimente
  • Structura mintii: minte constienta si mintea subconstienta (adica ce stim si ce nu stim)
  • Procesele mintii: analiza, decizie, control, logica
  • Functiile mintii: gandire, memorie, perceptie, creativitate, constienta, judecata

Cele de mai sus, desi reale, sunt insa o descriere sumara a ceva mult mai frumos si inspirat.

Cand vorbim de minte, intr-un sens extins ne putem referi la Minte si minte. Mintea cu “M” este de fapt constiinta, totalitatea informatiilor si potentialitatilor care exista in jurul nostru. Noi suntem parte dintr-un enorm camp electromagnetic, impregnat de continut, o parte vizibila si experimentabila de noi prin simturile pe care le avem, o parte in afara perceptiei noastre. Cele din urma doar pentru ca nu le percepem nu inseamna ca ele nu exista. De exemplu, gandurile pe care le ai … Le ai, nu-i asa? Si totusi nu poti sa pui mana pe ele, nu sunt ceva solid, pe care sa il gusti, atingi, vezi, auzi sau simti. Si totusi le ai, le experimentezi ca fiind reale pentru tine. Intr-un fel putem spune ca si creierul este un organ de simt, cu ajutorul caruia simtim gandurile. Exista chiar acum in jurul tau posturi de radio sau tv a caror unde trec prin si pe langa tine. Tu nu le simti dar ele exista si daca ai dori sa le captezi, cu un dispozitiv adecvat ai putea sa le receptionezi si sa le transformi in ceva “palpabil” simturilor tale. Fiecare dintre noi de fapt suntem ca si pestele in apa, intr-un fel de apa, care ne apare ca fiind vidul, gol sau doar aer in perceptia obisnuita. Dar acest aer este de fapt plin de energie si informatie care ne afecteaza in fiecare clipa.

Mintea cu “m” este o parte din Mintea universala, care are directa legatura cu fiecare individ. Mintea ta contine informatii care te influenteaza si iti contureaza experienta. Mintea fiecaruia dintre noi este de fapt o grupare de date, cu care noi ne identificam, le personalizam spunand ca sunt ale noastre si care le consideram ca fiind adevarate. Ceea ce se numeste “eu” este o colectie de date, structurate, grupate si actionate de mecanisme unele cunoscute, altele necunoscute.

Mintea constienta contine acele parti la care esti prezent ca le ai: ganduri si sentimente pe care le observi. Cu ea iei decizii, analizezi, procesezi, iti directionezi vointa si energia.

Mintea subconstienta este pilotul automat, care pe de o parte se asigura de supravietuirea corpului, pe de alta parte ruleaza programele preinstalate atunci cand esti “absent” de la viata ta, cand esti absorbit de povesti, reverii, amintiri, pe scurt: undeva in trecut sau in viitor.

Continutul mintii, adica ce gandesti, ce simti, ce experimentezi, se scrie in permanenta. S-a scris de cand ai aparut in Creatie si se scrie pana …cand te vei dezidentifica cu el. Si apoi inca putin. :)