URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs Baza ThetaHealing® Bucuresti 08-10 mai 2020     Cursul Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 mai 2020

Cum sa ne mentinem bucuria de viata

„Dupa ras, vine plans” sau cum sa ne mentinem bucuria de viata.

Mult prea des am trait si am vazut la cei din jur aceasta profetie care se autoimplineste, care in limba romana are si diverse expresii: „Dupa bine, vine rau”, „Cele rele vin cate trei”, „Cand ceva merge bine, altceva trebuie sa mearga rau”, „Nu poti sa le ai pe toate”.

La un momentat, ma intrebam cum sa scap din aceasta aparenta cursa de sobolani. Parca nici nu ma mai bucuram asa de tare ca stiam ce vine dupa.

Apoi mi-am lamurit cateva lucruri.

1) Tot ce am acum mi-am dorit la un moment dat. Poate nu chiar in forma pe care o iau lucrurile, dar ideea. Sa zicem ca imi doream o masina noua, ma gandeam in fundal si sa scap de cea veche. Atunci cand ceva „rau” i se intampla masinii vechi, ma lamentam despre situatie, uitand ca mi-am dorit sa o schimb.

2) Faptul ca ceva nu imi place intr-un domeniu sau situatie este pentru ca el/ea nu este compatibil/a cu cine sunt in prezent. Dar exact acelasi lucru (sa zicem locul de munca, haina, pantofii) mi-au parut in trecut cea mai buna idee din tot ce aveam de ales. Semn bun ca intre timp si eu, si gusturile mele au evoluat. :)

3) Cateodata unele „rele” apar tocmai cand suntem linistiti si fericiti pentru a le putea rezolva dintr-o vibratie inalta. Daca am fi deja suparati si ni s-ar intampla ceva rau, probabil am fi mai susceptibili sa facem alegeri si actiuni mai proaste. Sa zicem ca te suna un client iritat tocmai cand ai o zi buna. Daca te-ar suna cand esti furios, poate lucrurile ar escalada in si mai rau pentru toti. Asa esti o mana de ajutor in sens energetic si spiritual pentru cineva si tocmai pentru ca esti fericit poti gasi solutii creative care sa iti pastreze clientul si sa poti astfel sa il sprijini ca de la om la om.

4) Din punct de vedere karmic, avem de curatat prostii din trecut, iar cand ele ies la suprafata‚ chiar atunci cand ne este lumea mai draga, revenim la punctul 3. Cred ca apar atunci ca sa le curatam si sa se dizolve din noi si din relatiile noastre. Putem aplica iertarea (a lor sau a noastra), compensari energetice sau emotionale, letting go surrender / renuntarea la ganduri de judecata si emotii negative sau orice alta practica spirituala prin care ne eliberam si ii eliberam pe ei de orice „datorie”.

Cu ce gand mi-ar placea sa ramai este ca pana si momentele cele „rele” din viata noastra sunt optime si se intampla la momentul perfect pentru evolutia noastra. Daca alegem sa ne suparam sau alegem sa invatam din ele, este la liberul nostru arbitru.

In acele momente, ai putea sa te intrebi: Ce interpretare as putea da acestei situatii ca sa imi mentin starea de pace si sa vad binele din ea? Cu siguranta, a insista sa gandesti negativ, sa critici si sa blamezi, nu te va ajuta sa iesi mai repede din ea.

Inaltarea la un nivel de constiinta superior, cel putin acceptarea ca „asa este”, va transforma felul in care te raportezi la moment si inteligenta ta extinsa te va asista spre cea mai buna rezolutie disponibila in acel moment.