Meniu English language

Biografie

Sunt născută și crescută în Timișoara, un oraș încântător cu oameni prietenoși, buni, și responsabili. Am ales bine.

Am absolvit Liceul de Informatică „Grigore Moisil” pentru că … era cel mai bun liceu din oraș și cum aș fi putut alege altceva?

Apoi am urmat Facultatea de Științe Economice (actualmente redenumită FEAA) specializarea Relații Internaționale. A fost o perioadă provocatoare și deschizătoare de drumuri. Acolo am avut norocul să cunosc oameni extraordinari, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul și încrederea pe care mi le-au acordat.

Studentă fiind, încă din prima zi de facultate am fost membru AIESEC Timișoara, apoi Coordonator de Proiect, apoi Coordonator PR (Relații Publice), apoi Coordonator Departament Marketing … funcții multe și frumoase, așa cum se cuvine unei organizații multinaționale. Aici am învățat că în organizații mari, cu multe ierarhii, se face „politică”. Politică în care nu m-am regăsit niciodată, pentru că preferam simplitatea și transparența.

În 2002 am fondat Centrul de Dezvoltare a Carierei, împreună cu soțul meu și câțiva profesori „faini” – cum se zice în Banat, profesori de modă nouă: activi, prietenoși, cu viziune. A fost prima organizație de acest tip din România, inspirată de modelele americane pe care le-am studiat cu atenție în timpul sesiunii mele din luna februarie, în timp ce se presupunea că o să învăț pentru examene. A meritat. M-am implicat activ în dezvoltarea organizației, al cărei Președinte am fost, iar de-a lungul anilor am colaborat cu mulți tineri. De asemenea, am contribuit la formarea multor tineri. Atmosfera pe care am creat-o în CDC a fost una de explorare, posibilitate și evoluție. Membrii puteau oricând să propună și să organizeze proiecte care îi inspirau, găsind în mine și în structura pe care am creat-o suport, cunoaștere, și încurajare. Astfel, de-a lungul timpului, peste 30.000 tineri au beneficiat de consiliere, traininguri, oportunități de angajare, oportunități de pornire a unei afaceri sau de locuri de practică. Din 2009 până în 2016 direcția prioritară a Centrului a fost antreprenoriatul, și am lansat programul „Fabrica de Antreprenori”, care a avut 14 ediții, cu peste 500 de absolvenți.  Împreună cu alți antreprenori ne-am investit timpul și resursele în cel mai complex și transformațional program de business pentru tineri. Aceștia au „primit” încredere în ei înșiși, în ideile lor, și un nou fel de a privi și trăi viața, cu integritate și armonie.

În 2003 am avut și mica mea erezie: m-am angajat „în bancă”, la o bancă de mare prestigiu internațional, responsabilă de clienți corporate în Timișoara, spre încântarea familiei, și din dorința mea de a dobândi cunoaștere în domeniul financiar. Modul de lucru ca angajat era fundamental împotriva naturii mele antreprenoriale, astfel încât am ales să ies din sistem mai repede decât îmi propusesem inițial. Niciodată nu am putut să mă supun „programului”, având o revoltă interioară constantă față de sistemele rigide. Cred că acesta era și motivul inconștient pentru care, în copilărie, o „înnebuneam” pe mama, creând în permanență motive de a pleca târziu de acasă, astfel încât să întârzii la școală.

Cumva însă am compensat prin a fi descurcăreață și intuitivă, și, precum spuneau unii, „fată deșteaptă”, astfel încât, în pofida absențelor, întârzierilor și a altor rebeliuni, am fost întotdeauna „premiantă” și „bursieră” la facultate.

În 2005 am înființat o firmă de consultanță în sourcing și expediting. Valorile și principiile pe care se bazează această afacere sunt integritatea, excelența în afaceri, livrarea rezultatelor promise și „încântarea” clientului.

Întotdeauna am fost interesată de dezvoltarea mea profesională și personală, și de aceea mi-am completat pregătirea universitară cu traininguri și cursuri pe multiple teme, atât de multe încât o văd ca pe o provocare să mi le amintesc pe toate. Oricum, m-am asigurat că sunt familiară cu toate aspectele unei afaceri, iar prin activitățile profesionale derulate mi-am dobândit și competențele practice. Apoi am început să predau cursuri de dezvoltare personală și profesională, împărtășind atât resursele mele de teorie, cât și din experiența mea practică de business. Am livrat traininguri pe subiecte precum: Managementul Proiectelor, Managementul Resurselor Umane, PR (Relații Publice), Vânzări, Branding personal, Managementul Timpului, Selecție și recrutare de personal, Planificarea Carierei și Dezvoltare Personală, Planul de Afaceri.

Ca hobby, am urmat doi ani Facultatea de Arte, specializarea Design Ambiental, satisfăcându-mi interesul și plăcerea pentru desen, arhitectură și feng shui.

Începând din mai 2012 sunt Instructor Certificat Avansat ThetaHealing, iar din 2014 Master și Certificate of Science în ThetaHealing, și sunt foarte fericită că am descoperit această tehnică și că pot să o ofer lumii. Predând aceste cursuri mă simt ca peștele în apă, de parcă aș fi făcut acest lucru de când mă știu. Mai multe despre această tehnică vă invit să citiți în paginile de pe acest site. Pentru mine e o încântare și un privilegiu să văd cum participanții se reconectează la capacitățile lor intuitive, și la natura lor completă și complexă din toate dimensiunile. Fiecare conștientizează cum funcționează mintea și viața lor, apoi în mod proactiv acționează în crearea unui nou viitor, eliberându-se, și transformând convingeri și relații nebenefice în unele care le dau aripi să zboare către cea mai înaltă, elevată, și frumoasă viziune pe care o au despre cine sunt și cine pot fi pe parcursul acestei experiențe umane.

Studiind subconștientul am ajuns inevitabil să îl explorez din mai multe paradigme, astfel am absolvit în 2018 un Master în Psihanaliza. Acesta mi-a deschis apetitul pentru înțelegerea mecanismelor de apărare ale minții, subiect pe care îl aprofundez și cercetez în continuare cu nesaț. Lucrările lui George Vaillant s-au dovedit a fi o resursă fantastică de informații și mă simt motivată să îi continui munca de o viață. Mi-ar plăcea și cred că ar (și va) fi o mare contribuție pentru umanitate familiarizarea cu mecansimele de apărare inconștiente ale minții. Psihanaliza mi-a clarificat deasemenea semnificația unor experiențe de trainer, aducându-mi în prim plan noțiunile de transfer și contratransfer. Acest master a adus multe daruri în viata mea, precum bucuria de a fi cunoscut și învățat de la un mare Profesor, în cel mai nobil sens al termenului, un domn cu prezență, cunoaștere, și un „je ne sais quoi” prin care a reușit să ne inspire și să ne facă să ne simțim demni în calitate de studenți, cum rar mi-a fost dat să percep în felul în care cadrele didactice își văd și își tratează elevii. Mulțumesc, domnule Prof. univ. dr. Vasile Dem. Zamfirescu.

Iar pentru că viitorul îl scriem acum, biografia va continua…