URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs Baza ThetaHealing® Bucuresti 08-10 mai 2020     Cursul Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 mai 2020

Despre Iluminare sau Indumnezeire

Nu devenim iluminati sau sfinti ci inlaturam ceea ce nu este divin in expresia si experienta noastra individuala.

Munca spirituala spre deosebire de cea intelectuala presupune renuntare versus acumulare. Travaliul insa poate fi la fel de intens, provocator si de durata.

Pentru a maestrii Intelectul, a ajunge la nivel de geniu, este necesara dedicarea, multe ore de munca, alinierea cu si asimilarea invataturilor relevante, autentice, de specialitate, de un nivel superior. Aceasta asiduitate conduce cateodata la stari de epuizare fizica si mentala, burn-out-uri si chiar etape de stagnatre. Presupune disponibilitatea pentru efort sustinut, timp si resurse. Odata ajuns la un nivel superior de expertiza, cand stii ce stii si esti constient si de ceea ce nu stii, realizezi cat de multe necunoscute inca exista. Abia atunci realizezi limitele competentelor la care inaintasii tai au ajuns, deoarece nu mai gasesti raspunsuri la toate intrebarile care te framanta. In schimb incep sa iti apara intrebari, dileme, inceputuri de intentii care deschid calea catre salturile viitoare. Cand ai atins limitele cunoasterii existente e nevoie de deschidere pentru a deveni tu insuti un canal, o sursa de raspunsuri inexistente inca in cunoasterea colectiva. Din invatacel sa fi deschis sa iti asumi rolul de invatator. Cu beneficiile, riscurile si costurile aferente.

Noaptea/noptile negre ale intelectului sunt cele cauzate de o problema, o ecuatie, un concept dualist contradictoriu si aparent monist. Paradoxurile, ca si koan-urile, te tin intr-o angoasa existentiala, intr-un travaliu intelectual, intr-o tensiune creativa care in final, cand renunti la a mai mentaliza problema, intr-o stare de abandon sau elatie apare Raspunsul. Ca si cum ar fi fost acolo dintotdeauna, asteptand sa fie vazut, receptat, se auto-reveleaza. Sentimentul este atunci unul de suspensie in timp si spatiu, in care insasi capacitatea de analiza, integrare sau exprimare este blocata temporar de uimire in fata simplitatii si auto-evidentei raspunsului.

Acelasi este procesul prin care cautatorul spiritual, dedicat de aceasta data intelegerii vietii insasi, sensului ei si al devenirii. Incepe prin invatarea din scrierile, prezentarile sau prezenta maestrilor spirituali. Apoi urmeaza aprofundarea informatiilor, cercetarea si integrarea. Ani de cautari si gasiri de raspunsuri pana cand la un moment dat tot ce era de invatat teoretic si de inteles a fost rasfoit, memorat si aliniat in compartimente mentale. Dar apoi, la fel ca la oamenii dedicati adevarului stiintific, apar intrebarile la care nu se poate raspunde cu o dogma sau raspunsul inca nu a fost preluat si diseminat de altii.

 Ambii au nevoie sa treaca prin etapa de cercetare pe baza experimentarii proprii. Doar coborarea de informatie in actiune valideaza valoarea ei de adevar si doar experienta duce la intelepciune si competenta.

Fie ca vorbim de cercetarea de laborator, fie ca e vorba de meditatie sau devotiune in practica, amandoua catalizeaza si cristalizeaza teoria in intelegere si constientizari care nu mai sunt simple mentatii.

Insa odata trecuta si etapa experimentarii amandoi raman cu un spatiu liber sa il umple. Ce te faci cand stii, ai inteles, ai trait? Poate o iei de la capat cu inca 2, 3 domenii, 2, 3, tehnici spirituale, 2, 3 ani, 2, 3 revelatii. Si apoi? Apoi te intrebi daca mai este ceva dincolo de toata cautarea, de gratificarea curiozitatii prin experimentare.

Si atunci auzi cumva – despre iluminare, indumnezeirea care vine cu pacea launtrica, cu atotcunoastere si omniprezenta, omnipotenta. Atunci te „musca” virusul adevaratei provocari.

In fata acestei chemari, care pare mai profunda, intriganta si infricosatoare, ceva din tine spune Da. Usor, timid, sa nu auda nimeni, dar un DA cum nu ai mai spus vreodata, cu atata convingere si autenticitate. Este un Da dat de Sinele tau care nu este cu nimic diferit de Sursa ta. Este esenta a cine esti care isi cauta izvorul si reintregirea. Experimentarea unitatii cu tot ceea ce stii tu, intuitiv, ca este acolo.

Ceva din tine stie ca „aha”-urile geniale intelectuale care ti s-au revelat vin din aceasta Sursa. La fel trairile de nedescris mistice sunt tot de acolo. Iar Sinele tau vrea sa isi revendice apartenenta si unitatea cu aceasta realitate. Pentru ca in definitiv si revelatiile si raspunsurile si trairile mistice au fost in tine, ale tale si ceva iti sopteste ca se pot permanentiza. Ca poate tot travaliul intelectual si spiritual au fost interesante dar intr-un anumit sens neautentice, ca poate noptile negre ale sufletului si mintii au fost doar niste halucinatii sau valuri de iluzii. Si te intrebi atunci cum sa le dai la o parte pentru ca Adevarurile, Cunoasterea si trairea mistica sa fie ceea tu esti, nu ceea ce te lupti sa accesezi prin ani de suferinta, munca si resurse alocate.

In acel context, in acea intentie se auto-reveleaza Ego-ul ca fiind blocajul, cusca auto-identificarii cu el in care ai fost, esti si vei fi; pana cand il vei explora, cunoaste, dezasambla si transcede.

In acest demers poti fi singur sau poti sa iti accesezi puterea launtrica a divinului din tine, invocand ajutorul si privind frecventa Gratiei. Gratie infaptuieste ceea ce doar intentia nu poate. Intr-un fel intentia, desi puternica, este limitata in proces de mecanismele Ego-ului, de apetenta sa pentru control si putere asupra ta si altora si nu isi doreste sa renunte la ele. In secret nutrim idea ca noi am supravietuit in pofida vietii si nu ne este usor sa aderam la faptul ca suntem traiti de viata.