URMATOARELE EVENIMENTE:
Cursul Sapare Profunda / Dig Deeper ThetaHealing® Bucuresti 22-23 iunie 2019     Curs Meditația Pentru Începători, București 29 iunie 2019     Cursul Anatomie Intuitiva, Bucuresti 02-18 aug. 2019

Despre luptele mintii

Asa cum le spune si numele constituie un ansamblu de strategii menite sa ne protejeze. Dar impotriva cui? Avem doua categorii majore de lupta: lupta interna si lupta externa, si nu ma refer aici la bataie propriu-zisa sau razboaie fizice.

Luptele acestea nu este obligatoriu sa fie reale, dar ele asa apar perceptiei noastre subiective.

Un exemplu simplu de conflict intern este intre dorinta de manca o pizza seara la ora 10 si vocea mica din cap care ne spune ca „ingrasa”, „nu e sanatoasa”, „nu ne vom mai odihni bine la noapte”, „sunt un porc”, „ar trebui sa stiu mai bine”.

Un exemplu de conflict extern este intre un sofer care ne taie calea si aceeasi voce din cap il judeca si l-ar agresa sau se auto-invalideaza: „nenorocitul”, „as da cu masina peste el”, „de ce mi se intampla tot timpul asa ceva”, „e un tampit”, s.a., ganduri insotite cateodata poate chiar de cuvinte sau gesturi asortate.

Acest gen de conflicte nu sunt din acelea „pe fata” ca atunci cand chiar te certi, te bati cu cineva sau abuzezi in alte forme pe cineva. Ma refer aici doar la cele care se petrec in universul tau interior, chiar daca implici in piesa de teatru imaginara si alti actori secundari.

Sursele acestor conflicte sunt urmatoarele.

Avem in primul rand instinctele. Acestea sunt mostenirea corpului uman, de origine animala. Tinand cont ca structura ADN-ului uman este in proportie de 98.8% precum cea a unui cimpanzeu, ceea ce isi doreste si face el, ne dorim si facem si noi. Printre altele regasim: inmultirea (sexul, imperecherea), dominarea (agresivitatea exprimata), teritorialitatea, apartenenta la trib (siguranta, protectia haitei) sau chiar afectiunea (la mamifere erbivore in principal vizibila).

In al doilea rand in noi traiesc regulile, normele, standardele sociale (care le includ pe cele familiale). Acestea sunt menite sa sprijine instictele sau sa le controleze. Cand sunt foarte multe, rigide si restrictive, ele tind sa „omoare” din fasa orice impuls natural. In functie de tara, timpuri, familie, varsta, ele incurajeaza sau descurajeaza satisfacerea nevoilor animalice. De exemplu, intr-o zona beligeranta, cum este Asia Mica, agresiunea este incurajata, premiata si apreciata. Aceleasi expresii macho, de dominare, conflictuale sunt privite ca fiind primitive si descurajate in tarile nordice. Sexualitatea, libertinajul sunt mai bine primite si chiar incurajate in unele parti din America Latina, versus puritanismul Americii conservatoare sau pudorii englezesti.

In al treilea rand realitatea poate intra in conflict si este un aspect de luat in calcul. De exemplu, poate ca instinctul de alimentare este sustinut de familie, adica e ok sa mananci oricat, oricand, oriunde, insa realitatea exterioara poate oferi acces limitat la resurse (precum in multe zone de razboi, in Africa sau chiar la noi in perioada comunismului).

 In al patrulea rand este vorba de influenta subtila a campurilor atractoare care ne domina, a caror prezenta putem sa nici nu fim constienti. Acestea vin la pachet cu anumite fixatii, paradigme (inconstiente) si entitati care ne inconjoara. Ele se exprima prin sistemul de meridiane, influentand nivelul fizic. Astfel trec din campul unificat de constiinta, in campul individual spiritual, mental, emotional si activeaza aparatul fizic prin a-l pune in miscare in sensul implementarii impulsurilor mai subtile care definesc si caracterizeaza un anume nivel de constiinta.

Cele patru elemente sunt corelate si coerente.

 Ele sunt intotdeauna in acord cu intentiile si alegerile apriori ale sufletului. Nu exista accidente sau intamplari, ci doar incapacitatea noastra de a percepe intregul context al unei situatii.

Intre cele 4 apar ocazional conflicte sau paradoxuri care se cer a fi rezolvate. Daca intelectul sau intuitia nu le reconciliaza ele raman amprentate in corpul eteric asteptand momentul potrivit pentru a reiesi la suprafata si/sau a fi recreate vibrational.