Meniu English language
Cum te poti elibera din lanturile trecutului
Despre Tine Scris de Andrea Filip

Cum te poți elibera din lanțurile trecutului

Se poate întâmpla să ne simţim captivi într-o poveste din care aparent nu avem ieşire. Lanţurile trecutului ne pot ţine pe loc fie profesional, fie personal sau spiritual. Dacă stăm mult în această stare mentală şi emoţională, vom ajunge să dezvoltăm obişnuinţe care să o întrețină.

Deci, dacă ceva din trecut vă tulbură bucuria de viaţă şi vă împiedică să vă exprimaţi, iată câteva idei practice:

1.   Trecutul e o poveste. Nu ţi-o mai spune şi nu o mai povesti altora. Las-o acolo unde s-a petrecut! Fii atent la gândurile tale, iar când vezi  că o iau pe panta veche, dă-le de „ronţăit” un alt subiect. Spune-ţi: „Hai mai bine să ne gândim la …”.

📑 2.   Nu putem avea două gânduri simultan. Când există ceva deosebit de intens care îţi „cere” să te gândeşti la el: ai scăpat. De aceea creează-ţi oportunităţi în fiecare zi, care să te ţină cu mintea în priză la altceva:

a) La lucru propune-ţi mai multe de împlinit decât este omeneşte posibil;

b) În familie fii în acţiune, în mişcare. Plimbaţi-vă, jucaţi cărţi/remi, gătiţi prăjituri … orice vă ţine activi;

c) Seara citeşte cărţi captivante, uită-te la documentare deştepte, care să te stimuleze intelectual, sau care să îţi țină mintea concentrată pe ceva pozitiv.

3.   Planifică-ţi obiective pentru anul care urmează (chiar dacă eşti în luna mai). Acestea să fie atât de interesante, încât minții să îi facă plăcere să se gândească la ele mai mult decât să trăiască în trecut.

4.   Fă-ţi un plan de viaţă pe 20-30 de ani, chiar dacă ai 60! Viitorul este mult mai puternic decât trecutul pentru că ne atrage spre el, fie că ne dorim fie că nu. Ar fi mult mai util să ni-l dorim decât să fugim şi de el precum fugim de trecut câteodată.

5.   Învaţă să meditezi. Meditaţia, sub orice formă ar fi ea, te sprijină să te detaşezi de conţinutul minţii şi să fii mai prezent.

6.   Roagă-te! Dacă simţi o conectare cu o putere mai mare decât tine, predă-i acesteia angoasele tale, trecutul tău, povestea ta despre cine ai fost. Cere-i să cureţe din mintea, corpul şi sufletul tău poverile trecutului şi să le vindece în tine şi în toţi cei implicaţi.

7.   Când nu ai la ce să te gândeşti, de exemplu seara, chiar înainte de a adormi, în tramvai, la o coadă, în timp ce mănânci, sau în  alte momente mai puţin captivante, îţi poţi crea rutina de a enumera lucrurile pentru care eşti recunoscător. Să mulţumeşti vieții/divinităţii pentru mâncarea din farfurie, confortul de care te bucuri, oamenii care te iubesc, pentru sănătatea pe care o ai (chiar dacă parţial) ș.a.

Lasă-te uimit de valoarea şi rezultatele pe care aceste practici le pot aduce vieţii tale. În măsura în care tu te bucuri de prezent şi te îndrepţi spre un viitor frumos, ceea ce vei face va avea un impact pozitiv şi asupra celor din jur.

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și

Performanta sau implinire
Despre Tine Scris de Andrea Filip

Performanță sau împlinire?

Toți ne dorim să fim performanți în ariile vieții noastre ( bani, carieră, familie, sănătate ) dar nu mulți suntem conștienți că ele sunt legate direct de evoluția noastră spirituală.citește mai mult