Practică. Practică. Practică
Teoria, ca teoria, și aici tot ce este scris este deocamdată teorie. Pentru a putea crește, este nevoie să le pui în practică. Experimentarea este cea care îți arată dacă un lucru funcționează, sau nu, pentru TINE. Pentru că fiecare suntem unici și, ca atare, diferiți, ce e bun pentru tine poate sau nu să fie bun pentru altul.
Degeaba înghețata de fistic este delicioasă, ea nu place tuturor și nici nu le oferă aceeași satisfacție precum aroma lor preferată. Ideea este să le experimentezi și să vezi în practică rezultatele din viața ta.
🔖 Evaluează întotdeauna utilitatea unui instrument după ce l-ai folosit. Diferența între a ști despre și a fi este enormă. Mulți știu despre cum ar putea să facă mai mulți bani, să se lase de fumat sau să slăbească. Și ce dacă. Cei care chiar fac aceste lucruri, care chiar fac mulți bani, care s-au lăsat de fumat, sunt singurii competenți în acel domeniu. Ceilalți sunt teoreticieni.
Poți să rămâi toată viața consumator de informații, dar ce te va face mai bun este ceea ce ai aplicat și experimentat tu însuți. Acele rezultate, conștientizări, învățături interiorizate sunt cele pe care le iei cu tine oriunde în viață. Teoriile le uiți. Poate nu în prima zi, nu în a doua, dar sunt aproape sigură că multe teorii și axiome de la matematică sunt deja limbi străine pentru tine, deși odată erai mare cunoscător.
Alege în fiecare zi să practici una dintre sugestiile mele sau altele. Sau alege o practică pe săptămână. Experimenteaz-o!
Sunt mulți care „se dau deștepți” și poate și sunt, dar noi nu avem nevoie de deștepți, ci de înțelepți. Înțelepții sunt cei care au învățat despre ceva, au aplicat imediat acel „ceva” în viața lor, practicând învățătura dobândită pentru ca apoi, din experimentarea consecințelor deciziilor luate, să înțeleagă și să interiorizeze concluziile.
De exemplu, cineva deștept ne poate povesti despre generozitate, ne poate da exemple de oameni generoși care au schimbat lumea și poate chiar oferă, din când în când, lucruri sau bunuri societății. Dar participarea lui la bunul mers al societății se oprește la atât. Un înțelept, în schimb, va aplica
generozitatea, va oferi fără să aștepte ceva în schimb, va simți cum este să dăruiești, va compara momentele și senzațiile resimțite când oferă versus când refuză acest lucru (de exemplu când un cerșetor îi cere bani). Apoi poate își va rafina intuiția în a vedea când cineva chiar are sau nu, în mod real, o nevoie sau va alege să transceandă judecățile și să ofere necondiționat, pornind de la principiul „cine sunt eu să judec”. Sau poate chiar va crea un sistem prin care să ajute și mai mult. Înțelepciunea vine din experiență, simțire, contemplare, interiorizare.
Mergând la cursuri, citind, poți deveni mai deștept, dar înțelept… devii doar practicând, meditând asupra impactului deciziilor date, evaluând consecințele asupra mediului, făcând corecțiile necesare acolo unde identifici erori în percepție. Una peste alta, înțelepciunea se obține în timp! Dar merită, pentru că aduce profunzime ființei tale. Cine ești tu se transformă în cadrul procesului de călire numit Viață.
Practica 1 | Cap. JOCUL VIEȚII – Extras din cartea Regăsește-ți Strălucirea