URMATOARELE EVENIMENTE:
Puterea Minții Subconștiente – Seminar Experiențial Online, 03 Sept. 2020     Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 19-21 aug. 2020

Sapte practici pentru un an de succes exceptional

Timp de mai mulţi ani, după modelul lui Jinny S. Ditzler, din cartea “Cel mai bun an”, mi-am propus obiective pentru următoarele 365 de zile. De la an la an am constatat o creştere a procentului de împlinire a lor. Am ajuns după 5 ani la un procent de peste 85% şi mă întrebăm ce a făcut să fiu tot mai de succes în raport cu planurile mele. Analizând atât ceea ce mi-am propus, acţiunile întreprinse şi ce am obţinut mi-a fost clar că un singur lucru a făcut diferenţa. Şi anume, autenticitatea.

În primii ani unele obiective erau despre ce îşi doreau alţii pentru mine sau ce doream să demonstrez altora. Acestea cuprindeau intenţii financiare (venituri de o anumită suma, un număr de clienţi, posesiuni şi investiţii). Cu timpul s-au rafinat şi au devenit despre ce îmi place şi prefer să exprimentez eu. Mi-am devenit adevărată mie însămi şi mi-am stabilit doar obiective care ţineau de aspecte dragi sufletului meu. Interesant a fost să observ că odată cu rafinarea lor, a scăzut şi cantitatea de stres şi de lucru din ambiţie, a crescut nivelul de creativitate şi spontaneitate.

Astfel va împărtăşesc câteva idei pentru un an de succes, dar acel gen de succes pe care îl simţi în inima, mai curând decât în privirile admirative şi „oh”, „uhh”-urile celor din jur.

1. Stabileşte-ţi care sunt rolurile pe care vrei să le joci în următorul an. De exemplu: mama, soţie, om de afaceri, părinte, călător, scriitor s.a. Minim 5, optim între 8 şi 10. Dat fiind că suntem fiinţe complexe este normal să ne uităm la toate aspectele vieţii.

2. Pentru fiecare rol în parte imaginează-ţi cum ţi-ar plăcea să te simţi. Ca şi femeie poate vrei să te simţi sexy şi admirată, ca şi mama, relaxată şi iubitoare, ca şi femeie de afaceri, cu realizări şi creativă s.a.

3. Gândeşte-te apoi că eşti cu un an în viitor şi te uiţi la anul ce a trecut. Ce rezultate măsurabile ţi-ar plăcea să poţi împărtăşi unei prietene la o cafea? Da-ţi voie să stabileşti nişte cifre care să îţi arate cum ai jucat jocul. Ca şi fiica/fiu poţi să îţi propui să îţi suni părinţii de două ori pe săptămână şi să petreci o vacanţă la ei. Ca şi femeie poate ai fost la sala de sport de 2 ori pe săptămână şi la masaj de trei ori pe luna. Tu îţi stabileşti cifrele pentru fiecare rol în parte. E important ca acestea să te inspire, dar sa nu fie copleşitoare şi mai ales, să îţi facă plăcere să le pui în practică.

4. Realizează apoi o listă cu 10 obiective pentru anul care urmează. Formulează-le pornind de la sentimentul dorit, include acţiunile şi cifrele pe care ţi le-ai stabilit. Scrie-le la formă trecută, ca şi cum s-au împlinit deja. Exemplu: Sunt o femeie frumoasă şi relaxată şi am avut un an în care am fost săptămânal la sala de sport de două ori şi lunar de trei ori la masaj.

5. Creează un mini tablou-colaj în care lângă obiectivele în cuvinte să adaugi câte o poză relevanţă pentru intenţia ta.

6. Îl poţi pune undeva la vedere, încât să îţi reamintească subtil intenţiile pentru anul curent.

7. Apoi, cel mai important: detaşează-te de ele!!! În pofida a ceea ce poate crezi, succesul nu vine din obsesia pentru obiective. Vine din stabilirea intenţiei, acţiune, prezenţa, care vine ca o reacţie naturală la oportunităţile prezentului, creativitate de moment şi relaxare.

Nici un obiectiv pentru care munceşti din greu, suferi şi te stresezi nu merită împlinit. Doar dintr-o postură mentală şi emoţională detaşată poţi fi cu toate capacităţile personale şi spirituale active. Dacă laşi stresul, fricile, oboseala să te doboare, eficienta scade, creativitatea dispare, iar calitatea vieţii este serios afectată.

Detaşarea la care te invit este de fapt non-ataşament. Înseamnă să îţi pese în continuare de ceea ce îţi doreşti să creezi, dar să ştii că împlinirea rezultatelor este în final în mâinile universului/vieţii/divinităţii. Înseamnă să fii conştient că eşti cu adevărat responsabil de final doar parţial, pentru că la împlinirea oricărui lucru concura mii de factori care nu sunt sub controlul tău. Să joci jocurile cu pasiune, ca un fotbalist care da ce e mai bun din el, dar ştie că scorul final depinde de toţi jucătorii. Relaxează-te, fii prezent şi distracţie plăcută în viaţă!”, sunt sfaturile specialistei în dezvoltare personală.