URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 27-29 Mai 2020     Cursul Anatomie Intuitiva Bucuresti 15-31 iulie 2020

Suntem toti uniti … sau unul?!

In ceea ce apare perceptiilor noastre ca o multitudine de obiecte, separate si cu limite clar definibile este in realitate o iluzie creata prin aportul organelor noastre de simt.

Constientizarea unitatii

Sa pornim de la ideea ca fiecare am fi un deget de la o mana. Fiecare unghie crede ca este independenta de un intreg si nu vede cum capatul degetului este conectat la un pod al palmei. Deasemenea nu stie ca hrana, energia vitala de care se bucura si care ii influenteaza cresterea vine de la baza.

E util sa observam cum atunci cand ne taiem chiar și usor la un deget, functionarea ansamblului este disturbata. Anumite actiuni care pana atunci erau naturale si simple, precum spalatul vaselor, sau scrierea, pot fi restrictionate pana cand vindecarea si recuperarea este cel putin partial incheiata. Daca un deget important dispare complet lucruri care inainte erau posibile, pot deveni o provocare si mai mare in incercarea de a inlocui o mana cu cealalta, care in acest context se gaseste obligata sa suplineze ceea ce nu mai este executat.

Cam asa suntem si noi oamenii. Desi nu suntem prezenti de multe ori la acest lucru, suferinta unui membru afecteaza vietile celorlalti. Le poate chiar limita capacitatea de a implini o anumita sarcina. Fiecare ne gasim frecvent in situatia de a fi limitati sau de a-i limita pe ceilalti prin starea noastra. O persoana nefericita sau bolnava, nu doar ea experimenteaza acea stare, iar prezenta sau absenta ei afecteaza rezultatele intregului. Cand mama e fericita, toti sunt fericiti; cand mama sufera toata familia e afectata.

Cand vine vorba de munca in echipa pare evident. Dar putem extrapola acest rationament la locatarii unui bloc, oamenii dintr-un autobuz, participantii la o conferinta sau chiar locuitorii unui oras. Cateodata „degetele” bolnave sunt la o distanta atat de mare incat pare ca nu suntem afectati de ceea ce se petrece acolo insa ganditi-va mai bine.

Daca ne lovim de la degetul de la picior tare, tare, cum mai putem sta in picioare incat sa spalam vasele. Desi cateodata nu vedem corelatiile directe, totusi suferinta dintr-un colt al lumii poate genera efecte neasteptate in alta parte.

Putem compara efectul unui deget asupra palmei cu ideea de karma de grup, iar efectul degetului de la picioare cu karma colectiva.

Reamintiti-va de Hiroshima. Un nebun in Germania a declansat un razboi mondial, care a stimulat aparitia bombei atomice in America si au murit sute de mii de oameni in Japonia.

Fiecare deget si fiecare mana deasemenea serveste unor interese subtile, si prin el/ea se implinesc intentii cateodata ne-evidente pentru executant.

O mana cu degetele ei pot omori un om, printr-un pumn tintit cu o anumita forta si in directia corecta. Tot ea poate tine un stilou si scrie o sentinta pe viata. Poate mangaia un bebelus sau se poate ruga pentru vindecarea omenirii. In definitiv este doar o mana. Putem face cu ea orice. Insa degetele acelea, ele nu au ales cum sa fie folosite. Alegerea s-a facut la un alt nivel de constiinta. Individul viu a optat, in mod deliberat sa le utilizeze intr-un anumit mod.

Dar daca individul este si el „un deget” al unei „maini” mai mari, invizibile simturilor?.