Meniu English language
Testul muscular
Despre Subconștient Scris de Andrea Filip

Testul muscular. Cum aflăm ce gândește subconștientul nostru?

Pentru acest lucru putem folosi Testul muscular. Mușchii noștri sunt un bun instrument de detectare a adevărului sau a minciunii. Când spunem adevărul ne simțim energizați, iar mușchii noștri se întăresc. Când spunem o minciună ne simțim slăbiți, iar mușchii la fel.

Există mai multe posturi, sau diferite grupe de mușchi pe care le putem folosi pentru acest test, dar cel mai simplu și la îndemână este să stăm în poziție verticală, adică în picioare. Stând astfel, cu picioarele paralele, eventual foarte ușor îndepărtate, ținem ochii închiși și direcția privirii orientată în jos (evident pe sub pleoape). Rostim apoi în gând sau cu voce tare cuvântul “Da”. Așteptăm să vedem reacția organismului, care se va mișcă ușor într-o anumită direcție. Apoi ne redresăm poziția corpului și afirmăm în gând sau cu voce tare “Nu”. Din nou corpul se va mișca în mod natural într-o direcție.

Dacă corpul este bine hidratat și echilibrat energetic, la afirmația „da” se mișcă în față, iar la „nu” se înclină în spate.

În cazul în care mișcarea este inversă, se recomandă câteva „trucuri” pentru hidratare și echilibrare.

Hidratare. Bei apă, multă, cel puțin o cană plină, sau ții mâinile pe rinichi aplicând o ușoară presiune.

Echilibrare energetică. Aplici câteva bătăi cu vârful degetelor de la o mâna în zona glandei timuș, adică în zona sternului, sau conform denumirii populare, “coșul pieptului”. În timp ce faci acest gest, zâmbești și te gândești la cineva pe care îl/o iubești. Acest procedeu poartă denumirea de activarea timusului. Cu ajutorul acestuia activăm circulația energiei pe majoritatea meridianelor energetice, pentru că ele trec prin acea zonă.

Apoi reiei testul. Răspunsul corpului la Da/Nu este indicatorul pentru validitatea răspunsurilor. Dacă el nu se mișcă la „da” în față și la „nu” în spate, ci invers, atunci nu se poate aplica testul pentru identificarea programelor din subconștient.

Două alte versiuni de test pentru a vedea dacă poți aplica testul muscular pentru determinarea programelor sunt:

  1. Prima dată te gândești la cineva pe care îl iubești, iar înclinația ar trebui să fie în față; apoi la cineva pe care îl detești/respingi, iar înclinația să fie în spate.
  2. Te uiți la o imagine reprezentându-l pe Iisus Hristos și ar trebui să te înclini în față, iar privind o imagine cu Hitler să te înclini în spate.

Testul muscular este o versiune simplificată și mai puțin sofisticată și pretențioasă a Testului Kinesiologic. Principiul de bază în testul muscular și kinesiologic este că tot ceea ce este adevărat, pozitiv și pro-viață echivalează cu un „Da” și produce o energizare a corpului prin alinierea atenției noastre la o informație de vibrație înaltă. De asemenea, orice este fals, minciună, negativ sau detrimental vieții, este ca un „Nu” și produce o slăbire musculară. Există filmulețe, cursuri și cărți pe această temă, cel mai proeminent promotor al testului muscular în varianta să complexă (kinesiologie) fiind Dr. John Diamond, autor al cărții „Corpul tău nu minte (Your body doesn’t lie)”. Testul muscular este folosit și în ThetaHealing, și descris în cartea cu același nume a Viannei Stibal, creatoarea acestei tehnici de lucru cu mintea subconștientă.

Înainte să învăț testul muscular știam de vreo 9 ani de kinesiologie. Dar kinesiologia este un instrument de cercetare, care presupune obiectivitate și detașare de obiectul de studiu. Iar când vine vorba de propriile noastre gânduri și sentimente suntem cât se poate de subiectivi.

Frumusețea și simplitatea testului muscular în forma în care v-o descriu este cât se poate de subiectivă. Corpul nostru reacționează imediat și clar la orice îi spune mintea că este prieten sau dușman, adevăr sau falsitate din perspectiva să internă. Astfel, după ce ai verificat dacă ești bine hidratat și echilibrat energetic, poți începe aventură de descoperire a minții tale subconștiente. Să zicem că tu îți dorești mai mulți bani și totuși nu reușești să faci, sau faci și îi pierzi repede. Poți testa atunci câteva programe de tipul: „Dacă fac mai mulți bani, oamenii vor încerca să profite de bunătatea mea”; „Bani mulți, probleme multe, iar eu sunt sătul de probleme”; „oamenii cu bani sunt nefericiți sau hoți”.

Cum procedezi? Stai în continuare în picioare, vertical, cu ochii închiși, privirea în jos și afirmi în gând, sau preferabil cu voce tare, oricare dintre afirmațiile de mai sus, sau altele care îți sunt proprii, de exemplu „banii nu trag la mine”. Apoi aștepți să vezi reacția corpului tău. Dacă se înclină în față înseamnă că într-adevăr, „banii nu trag la mine” este un program din mintea ta subconștientă. Evident că având un asemenea program, și altele pe tema dată, realitatea ta va arată într-un fel, fiindcă noi atragem în viață ceea ce corespunde credințelor noastre.

Cineva care are o convingere „sunt urâtă”, degeaba prietenii, familia și cei din jur îi admira frumusețea de 100 de ori pe zi, ea tot „urâtă” se va vedea. Se va compara cu imagini sau cu persoane care au alte calități decât ea, pentru a-și dovedi că are dreptate, și chiar va încerca să te convingă și pe tine că “așa este”: „uite ce nas am!”; „uite ce picioare!”, „nu am…!”; „sunt … nu sunt…!”.

Unele credințe ne sunt foarte evidente, chiar le spunem sub formă de glumă în conversațiile cotidiene, dar acest lucru nu le face mai puțin nocive și limitative. Pentru a le putea transcende, primul pas este să le conștientizăm. Apoi să acceptăm profund că este posibil ca ele să fie doar o poveste, un mit, pe care noi le confundăm cu însăși realitatea. Când spunem că ceva „așa este”, sigur că ne bazăm pe dovezi acumulate în timp, dar ele nu sunt decât o dovadă în plus a faptului că atragem ceea ce gândim.

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și