URMATOARELE EVENIMENTE:
Puterea Minții Subconștiente – Seminar Experiențial Online, 03 Sept. 2020     Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 19-21 aug. 2020

Uitarea

Uitarea este conditia pentru participare in Jocul Vietii pe Pamant. 

Nu stiu (inca) cum este pe alte corpuri ceresti… (poate si asta am uitat) :)

Sfantul Augustin (in Confesiunile sale) contempla cuvantul uitare si conceptul de memorie. El spunea ca putem uita doar ce am invatat odata. Daca un lucru nu a intrat in memorie, nu putem sa-l uitam. Dilema cea mare insa este cum de cunoastem insasi conceptul de uitare? Pentru a sti ce este un mar, la un moment dat, am vazut un mar si avem o asociere, dar pentru a sti ce este uitarea? Inseamna ca la un moment dat am invatat sa uitam, iar acum stim sa recunoastem fenomenul. Uitarea ca atare este un „ceva” pe care la un anumit nivel al fiintei noastre l-am invatat.

Uitarea este un fel de joc pe care l-am invatat pentru a veni pe Pamant. Cand intram in aceasta lume, pentru a putea lua Jocul Vietii in serios, am decis sa uitam tot ce stim si sa o luam de la zero. Dat fiind ca fiecare intrupare se face in perioade, timpuri si familii diferite, pentru a ne integra cu usurinta in noul context, in primii ani de viata ne imbracam mental si emotional cu cele potrivite noii experiente. Sufletul nostru desigur ca intre timp stie tot ce a invatat in trecut, dar pentru noua „realitate” nu sunt utile toate vechile informatii. Este ca si cum te apuci sa joci tenis prima data. Chiar daca tu ai sti alte sporturi, informatiile acelea iti sunt putin utile in noul joc. Pentru a putea sa joci serios tenis si sa faci performanta, este necesar sa fii prezent la ce faci acum. Faptul ca esti inalt si ai putea marca la baschet sau ai directie buna si poti da un gol de la mare distanta nu iti sunt aspecte utile si relevante pentru tenis. Tot la fel, faptul ca ai acumulat diverse talente si cunoastere in alte dimensiuni si timpuri poate sa nu iti fie utile in aceasta „viata”.

Ce sunt in schimb utile sunt acele elemente care tin de „cine” esti, calitatile ce tin de fiinta ta. Perseverenta, orientarea spre rezultate, dedicarea, fairplay-ul sunt utile indiferent de jocul jucat. Aceste aspecte caracterizeaza ceea ce poate fi numit nivelul de constiinta. Fie ca le numim calitati, valori, virtuti, ele sunt in „a fi”. Cand le-am practicat suficient de mult, ele devin parte din cine suntem. Iar noi luam „cine suntem”, indiferent unde mergem. Nu le putem uita pentru ca sunt in esenta noastra. Odata ce am devenit o persoana generoasa, sunt generoasa oriunde si oricum pot, nu mai trebuie sa ma gandesc la acest aspect, este „pe pilot automat”.

Deci, cand ne nastem, uitam ce stim, dar nu putem sa scapam de „cine suntem”. Orientarea tuturor invataturilor de tip spiritual este invitatia de a nu acumula bogatii pe Pamant sau de a nu ne atasa de lucruri, tocmai pentru ca in calatoria sufletului nostru pe acestea nu putem sa le luam cu noi. Ce luam in schimb sunt devenirile noastre. Fiecare dintre noi suntem un artist creator, iar piesa noastra de rezistenta este propriul sine, propriul eu. Pe acesta il luam cu noi si el reprezinta magnetul nostru interior prin care atragem experiente, trairi, manifestari. Pana cand ajungem la stadiul de evolutie in care transcendem identificarea cu eul, ar fi fain ca acesta sa ne fie macar prieten. Eul este prietenul nostru atunci cand l-am antrenat sa gandeasca si sa simta lucruri pozitive, pro viata, pro bucuria de a fi.

Vestea buna este ca deja fiecare dintre noi este maestru in uitare. Daca nu crezi, intreaba-te unde ai fost in urma cu 25 zile la ora asta… :) ? Cere un exercitiu mai complex decat cele de matematica din clasa a XI-a, asa-i? Deci daca tot uitam diverse, hai sa uitam si sa lasam in trecut toate supararile, neimplinirile, tristetile, tot ce noi am gresit altora si ce altii ne-au gresit noua, sa iertam acum tot si pe toti, inclusiv pe noi. Apoi sa trecem la un nou joc, jocul de-a fi Fericit. Trecutul s-a dusssss. Duca-se… Si sa ne deschidem inimile si mintile pentru iubire si fericire. Sa fim recunoascatori Uitarii pentru minunatul cadou de a fi liberi de trecut si sa il dam mai departe altora, sa uitam toate cele „rele” pe care ei ni le-au facut, pentru ca toti sa ne bucuram de binecuvantata viata si de clipa prezenta. Carpe Diem! :)

Gloria in Excelsis Deo!