URMATOARELE EVENIMENTE:
Puterea Minții Subconștiente – Seminar Experiențial Online, 03 Sept. 2020     Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 19-21 aug. 2020

Integritate 3.0. De ce? Pentru ca e fashion.

Fiecare cuvant desemneaza anumite aspecte ale lumii din care facem parte.

Si oricine cunoaste un cuvant, cunoaste poate definitia sa… sau semnificatia pe care o are pentru el. De aici si provocarea de a comunica cu cei din jur. Putem rosti cuvinte multe si frumoase, dar ceilalti ne inteleg in masura in care au acelasi dictionar interior ca si noi. Iar acest lucru este rareori asa.

Probabil cu cei din familiile noastre vorbim aceeasi limba si, de exemplu, cuminte inseamna acelasi lucru pentru noi si pentru cei apropiati, insa… cu cat largim sfera… cu atat este mai ambigua notiunea.

Am observat acest lucru din experienta pentru ca, avand doi copii, lumea ma intreba „Sunt cuminti?”. M-am trezit intrebandu-i la randul meu: „Ce intelegi prin cuminti?” si nu mica mi-a fost mirarea auzind raspunsurile: „Pai… mananca tot?”, „Pai… dorm?” sau „Sunt ascultatori?” si altele, si altele.

Astfel, am simtit potrivit sa redefinesc si sa creez o versiune actualizata, modernizata, potrivita pentru Pamantul… de dupa sfarsitul lumii din 2012, a ce este Integritatea.

 

Integritatea. Versiunea 3.0

Integritatea este starea de a fi intreg.

Fiecare parte sa fie in armonie cu toate celelalte, toate sa stea „in picioare”.

Cand vorbim de integritatea noastra ca persoane: Fapte=Vorbe=Ganduri=Eu.

Integritate este atunci cand Fac ceea ce am zis ca fac.  Zic ceea ce gandesc. Gandesc din ce Sunt (cu S mare). 

La ce ne ajuta si cum putem vedea cum stam in raport cu acest concept?

Daca ar exista, si exista pentru cine este pregatit sa o accepte, o scala a integritatii (ca un fel de termometru, creat de Dr. David R. Hawkins). Iar un moment bun pentru toti oamenii in procesul de dezvoltare personala ar fi o evaluare a unde sunt pe aceasta scala. Pentru ca, dupa cum se poate intui sau chiar constata, cei mai fericiti si impliniti oameni sunt cei care sunt integri. Transparenti. Puri. Pace sufleteasca. Iubire.

Dat fiind ca suntem o trinitate (cel putin) – Corp/Minte/Suflet – o alta varianta de a ma evalua ar fi sa ma uit la mine daca ma simt si sunt intreg la corp, la minte si la suflet. Dar aici lucrurile ar deveni complicate pentru ca este destul de greu chiar si cu aparaturile si tehnologiile moderne sa determinam integritatea acestor elemente.

Si atunci am recurs la o metoda mai simpla. Sa ma uit de afara-inauntru. Iar intrebarile au devenit:

  • Sunt integru cu cei din jur?
  • Sunt integru fata de mine?
  • Sunt integru fata de Sinele/Sufletul meu?

Calea cea mai la indemana este sa incepem cu ceea ce este evident si masurabil astfel incat relatiile cu ceilalti sunt o oglinda buna a cat de integri suntem noi. Este o oglinda potential brutala si dura, daca nu ne place ce vedem, dar, cu siguranta, un bun loc de a porni.

Apoi ne uitam in noi, in relatia cu mintea/gandurile noastre, sa vedem cam cat de multa integritate este acolo. Cat de multe ne promitem noua insine si cat facem din ceea ce ne zicem.

Iar cel mai intim moment este acela in care incep sa ma intreb Cine sunt Eu?” si „De ce sunt aici?„. Pentru ca, in acea secunda, se deschide cutia Pandorei si adevarul incepe sa se strecoare printre crevasele mintii noastre. Dupa acea prima explorare nu mai suntem aceiasi pentru ca nu ne vom mai simti total impliniti pana cand nu vom afla raspunsurile. Pentru ca acolo este dorinta de a fi integri fata de sufletul nostru, de ceea ce intuitiv simtim ca suntem, dincolo de rolurile pe care le avem in prezent.

Toate insa la timpul lor. Fiecare zi este „In episodul urmator vom vedea…„, dupa cum spunea o renumita doamna la Teleenciclopedia.

Oriunde am fi in realinierea fata de linia centrala a fiintei noastre si de firul rosu al misiunii personale, angajamentul pentru integritate si iubire, cu siguranta, va face calatoria mult mai placuta si cred eu, eficienta.


Pentru alte informatii si resurse pe care le simt valoroase si care imi doresc sa iti bucure mintea, inima si sufletul, te invit sa te abonezi la:

  >> ? Newsletter-ul Andrea Filip <<   si la  >> ?Canalul meu de YouTube  <<

Cu prietenie,

Andrea