Meniu English language

Despre Andrea Filip

Sunt Andrea Filip, psiholog, autor și trainer.

De 24 de ani ghidez oameni care își doresc să trăiască o viață creată cu bucurie, inspirație și expresie de sine. Prin materialele scrise, audio și video, respectiv prin participarea la evenimentele mele au luat valoare milioane de oameni. Materialele de pe YouTube au depășit 2.7 milioane de vizualizări, la evenimentele din săli au participat peste 50,000 persoane, am avut bucuria să ghidez în cursuri peste 4,500 persoane, la care se adaugă prezența la emisiuni, articole publicate, cartea Regăsește-ți Strălucirea ș.a. În 2002 am creat primul Centru de Dezvoltare a Carierei din Romania, care a sprijinit mii de tineri în crearea de afaceri și integrarea pe piața forței de muncă.

Am urmat Facultățile de Psihologie, Științe Economice și Design Ambiental, iar Masteratul în Psihanaliză. Sunt instructor certificat, trainer autorizat și coach, master în ThetaHealing, facilitator în Metoda Sedona, formări completate cu mii de ore de alte cursuri, traininguri și conferințe. Temele în care m-am format variază de la managementul organizațiilor, strategic, financiar și de resurse umane, completate de cele de dezvoltare persoană precum NLP, ontologie – Landmark Education, coaching, continuând cu cele de natură mai spirituală: Recall-Healing, EFT, Codul emoțiilor, Inforenergetică, Metoda Silva, Monroe Institute. Am participat la conferințe precum cele ale lui Dr. David R. Hawkins, Joe Dispenza, Louise Hay, Anthony Robbins ș.a.

Am primit multe recunoașteri naționale și internaționale pentru leadershipul și contribuția mea la dezvoltarea personală, profesională și spirituală a oamenilor.

Dar, pentru că rămân întâi de toate un practician, cea mai bună recunoaștere e strălucirea din ochii oamenilor cu care am lucrat, poveștile lor despre realizări nesperate, business-uri super profitabile, schimbări de carieră benefice, divorțuri evitate sau sarcini miraculoase.

În cuvintele mele, dar prin ascultarea generoasă și prietenoasă a altor oameni minunați, puteți citi și vedea mai multe despre mine:

citește mai mult

Biografie

Sunt născută și crescută în Timișoara, un oraș încântător cu oameni prietenoși, buni, și responsabili. Am ales bine.

Am absolvit Liceul de Informatică „Grigore Moisil” pentru că … era cel mai bun liceu din oraș și cum aș fi putut alege altceva? Apoi am urmat Facultatea de Științe Economice (actualmente redencitește mai mult

Am absolvit Liceul de Informatică „Grigore Moisil” pentru că … era cel mai bun liceu din oraș și cum aș fi putut alege altceva?

Apoi am urmat Facultatea de Științe Economice (actualmente redenumită FEAA) specializarea Relații Internaționale. A fost o perioadă provocatoare și deschizătoare de drumuri. Acolo am avut norocul să cunosc oameni extraordinari, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul și încrederea pe care mi le-au acordat.

Studentă fiind, încă din prima zi de facultate am fost membru AIESEC Timișoara, apoi Coordonator de Proiect, apoi Coordonator PR (Relații Publice), apoi Coordonator Departament Marketing … funcții multe și frumoase, așa cum se cuvine unei organizații multinaționale. Aici am învățat că în organizații mari, cu multe ierarhii, se face „politică”. Politică în care nu m-am regăsit niciodată, pentru că preferam simplitatea și transparența.

În 2002 am fondat Centrul de Dezvoltare a Carierei, împreună cu soțul meu și câțiva profesori „faini” – cum se zice în Banat, profesori de modă nouă: activi, prietenoși, cu viziune. A fost prima organizație de acest tip din România, inspirată de modelele americane pe care le-am studiat cu atenție în timpul sesiunii mele din luna februarie, în timp ce se presupunea că o să învăț pentru examene. A meritat. M-am implicat activ în dezvoltarea organizației, al cărei Președinte am fost, iar de-a lungul anilor am colaborat cu mulți tineri. De asemenea, am contribuit la formarea multor tineri. Atmosfera pe care am creat-o în CDC a fost una de explorare, posibilitate și evoluție. Membrii puteau oricând să propună și să organizeze proiecte care îi inspirau, găsind în mine și în structura pe care am creat-o suport, cunoaștere, și încurajare. Astfel, de-a lungul timpului, peste 30.000 tineri au beneficiat de consiliere, traininguri, oportunități de angajare, oportunități de pornire a unei afaceri sau de locuri de practică. Din 2009 până în 2016 direcția prioritară a Centrului a fost antreprenoriatul, și am lansat programul „Fabrica de Antreprenori”, care a avut 14 ediții, cu peste 500 de absolvenți.  Împreună cu alți antreprenori ne-am investit timpul și resursele în cel mai complex și transformațional program de business pentru tineri. Aceștia au „primit” încredere în ei înșiși, în ideile lor, și un nou fel de a privi și trăi viața, cu integritate și armonie.

În 2003 am avut și mica mea erezie: m-am angajat „în bancă”, la o bancă de mare prestigiu internațional, responsabilă de clienți corporate în Timișoara, spre încântarea familiei, și din dorința mea de a dobândi cunoaștere în domeniul financiar. Modul de lucru ca angajat era fundamental împotriva naturii mele antreprenoriale, astfel încât am ales să ies din sistem mai repede decât îmi propusesem inițial. Niciodată nu am putut să mă supun „programului”, având o revoltă interioară constantă față de sistemele rigide. Cred că acesta era și motivul inconștient pentru care, în copilărie, o „înnebuneam” pe mama, creând în permanență motive de a pleca târziu de acasă, astfel încât să întârzii la școală.

Cumva însă am compensat prin a fi descurcăreață și intuitivă, și, precum spuneau unii, „fată deșteaptă”, astfel încât, în pofida absențelor, întârzierilor și a altor rebeliuni, am fost întotdeauna „premiantă” și „bursieră” la facultate.

În 2005 am înființat o firmă de consultanță în sourcing și expediting. Valorile și principiile pe care se bazează această afacere sunt integritatea, excelența în afaceri, livrarea rezultatelor promise și „încântarea” clientului.

Întotdeauna am fost interesată de dezvoltarea mea profesională și personală, și de aceea mi-am completat pregătirea universitară cu traininguri și cursuri pe multiple teme, atât de multe încât o văd ca pe o provocare să mi le amintesc pe toate. Oricum, m-am asigurat că sunt familiară cu toate aspectele unei afaceri, iar prin activitățile profesionale derulate mi-am dobândit și competențele practice. Apoi am început să predau cursuri de dezvoltare personală și profesională, împărtășind atât resursele mele de teorie, cât și din experiența mea practică de business. Am livrat traininguri pe subiecte precum: Managementul Proiectelor, Managementul Resurselor Umane, PR (Relații Publice), Vânzări, Branding personal, Managementul Timpului, Selecție și recrutare de personal, Planificarea Carierei și Dezvoltare Personală, Planul de Afaceri.

Ca hobby, am urmat doi ani Facultatea de Arte, specializarea Design Ambiental, satisfăcându-mi interesul și plăcerea pentru desen, arhitectură și feng shui.

Începând din mai 2012 sunt Instructor Certificat Avansat ThetaHealing, iar din 2014 Master și Certificate of Science în ThetaHealing, și sunt foarte fericită că am descoperit această tehnică și că pot să o ofer lumii. Predând aceste cursuri mă simt ca peștele în apă, de parcă aș fi făcut acest lucru de când mă știu. Mai multe despre această tehnică vă invit să citiți în paginile de pe acest site. Pentru mine e o încântare și un privilegiu să văd cum participanții se reconectează la capacitățile lor intuitive, și la natura lor completă și complexă din toate dimensiunile. Fiecare conștientizează cum funcționează mintea și viața lor, apoi în mod proactiv acționează în crearea unui nou viitor, eliberându-se, și transformând convingeri și relații nebenefice în unele care le dau aripi să zboare către cea mai înaltă, elevată, și frumoasă viziune pe care o au despre cine sunt și cine pot fi pe parcursul acestei experiențe umane.

Studiind subconștientul am ajuns inevitabil să îl explorez din mai multe paradigme, astfel am absolvit în 2018 un Master în Psihanaliza. Acesta mi-a deschis apetitul pentru înțelegerea mecanismelor de apărare ale minții, subiect pe care îl aprofundez și cercetez în continuare cu nesaț. Lucrările lui George Vaillant s-au dovedit a fi o resursă fantastică de informații și mă simt motivată să îi continui munca de o viață. Mi-ar plăcea și cred că ar (și va) fi o mare contribuție pentru umanitate familiarizarea cu mecansimele de apărare inconștiente ale minții. Psihanaliza mi-a clarificat deasemenea semnificația unor experiențe de trainer, aducându-mi în prim plan noțiunile de transfer și contratransfer. Acest master a adus multe daruri în viata mea, precum bucuria de a fi cunoscut și învățat de la un mare Profesor, în cel mai nobil sens al termenului, un domn cu prezență, cunoaștere, și un „je ne sais quoi” prin care a reușit să ne inspire și să ne facă să ne simțim demni în calitate de studenți, cum rar mi-a fost dat să percep în felul în care cadrele didactice își văd și își tratează elevii. Mulțumesc, domnule Prof. univ. dr. Vasile Dem. Zamfirescu.

Iar pentru că viitorul îl scriem acum, biografia va continua…

Trainer dezvoltare personală

A fi cu oamenii într-un context de învățare, fie ca participant la un curs, fie ca trainer, îmi oferă cea mai mare bucurie.

Pe scurt, pentru cine vrea să vadă finalul filmului la început (ca să nu mai treacă prin emoții), vă spun direct: iubesc să predau. Și da, oamenii spun că „Se simte” și „se pricitește mai mult

Pe scurt, pentru cine vrea să vadă finalul filmului la început (ca să nu mai treacă prin emoții), vă spun direct: iubesc să predau. Și da, oamenii spun că „Se simte” și „se primește” pasiunea cu care împărtășesc idei, tehnici și istorii. Și place. Astfel, mii de oameni au fost la seminarii și cursuri, mai ales începând cu anul 2012, de când subiectele abordate sunt cele mai dragi și importante sufletului meu.

Cifre:

 • peste 2200 de absolvenți ai cursurilor de Theta Healing (bază), care au continuat apoi autocunoașterea, vindecare și evoluția lor în cursuri mai avansate
 • 190+ cursuri de ThetaHealing predate
 • peste 5000 participanti la seminarii (evenimente publice de 2-3 ore pe diverse teme)
 • peste 35.000 de persoane au participat online la seminariile de dezvoltare personală și evoluție spirituală

Copil fiind, când mă întrebau ce vreau să devin când voi fi mare ziceam că vreau să devin astronaut și cântareață, precum Angela Similea. Predând ThetaHealing se pare că mi-am împlinit, metaforic vorbind, ambele dorințe. Prin meditație oamenii pot explora universuri (interior și exterior), dimensiuni multiple, lumi paralele, iar un trainer în definitiv e și un performer :).

De-a lungul anilor, activitățile profesionale care m-au împlinit și încă mă încântă cel mai mult sunt acelea de a fi scriitor și trainer. Am fost în timp, dar nu mă mai regăsesc, și consilier de carieră, recruiter și coach.

Cred că noi toți, ca suflețele, venim pe Pământ ca să învățăm. Iar atunci când suntem într-un context educațional, suntem cel mai conectați la felul natural al sufletului nostru.

Din 2011 am formare de coach profesionist, din 2012 și „țertificat” oficial de formator de la Minister. Dar aceste preocupări erau deja și le aplicam în viața mea și lucrul cu oamenii de ani de zile. Primele participări la Train de trainers precum și traininguri livrate datează din perioada studenției (1999-2003). Tot atunci mă ocupam de recrutare și consilierea studenților. Cred în valoarea teoriei și practicii, cu sau fără diplome, dar le luăm și pe acestea când e cazul.

Desigur că fiecare dintre noi învățăm în fiecare clipă din viață, doar că nu prea ne acordăm timp să înțelegem, să contextualizam, și să integrăm experiențele prin care trecem, și de aceea de multe ori zilele sunt la fel, istoria se repetă, și pare că suntem într-un perpetuum mobile.

Cred că dacă ne-am opri câteva minute pentru a medita asupra zilei care a trecut și pentru a ne crea intențional viitorul, fiecare zi ar putea deveni o aventură și o mirare.

De aceea apreciez atât de mult cursurile. Pentru că inconștient, pentru cei mai mulți, sunt momentele de introspecție, analiză, auto-cunoaștere și planificare pentru o viață creată, nu doar trăită din reculul obiceiurilor trecute.

Temele pe care le-am abordat și livrat în traininguri până în 2007 au fost: Planificare și Dezvoltare a Carierei, Managementul proiectelor, Planul de afaceri, Managementul resurselor umane (al echipelor), Selecție și recrutare de personal, PR (Relații Publice), Vânzări, Branding personal.

Începând cu Fabricile de Antreprenori, un proiect educațional dedicat tinerilor cu aspirații în crearea afacerilor, am predat despre abordarea afacerilor din perspectiva valorilor, integrării într-o viziune mai largă a vieții, cunoașterii de sine și evoluției personale, comunicării autentice și integrității. Au fost 14 ediții ale Fabricilor, la care au participat peste 660 tineri care au învățat meserie de la mari meseriași, antreprenori mici, mari și și mai -mari în bani, dar cu siguranță mari la suflet.

În paralel cu predarea tehnicii ThetaHealing, am organizat multe alte seminarii și cursuri pentru a împărtăși din frumusețea cunoașterii și experiențelor rezultate din aplicarea altor tehnici și practici de lucru cu sine.

Am oferit seminarii la care au participat și luat valoare oameni din multe orașe în care ne-am deplasat pentru a le oferi (Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Baia-Mare, Iași, Oradea, Ploiești, Pitești, Arad, Brăila, Galați), peste 5000 în sală și 35.000 online.

 • Regăseste-ți strălucirea, cu ThetaHealing
 • 7 Practici spirituale
 • 7 practici alese, pentru Abundență materială, Relații Armonioase, Întelepciune emoțională, Iubire, Comunicare, Intuiție, Evoluție spirituală
 • Scopul vieții noastre
 • Puterea minții subconștiente
 • Karma și reîncarnarea
 • Vindecarea relației cu părinții, partenerul și cu tine
 • Eliberează stresul și bucură-te de viață
 • ș.a.

Regăsește-ți libertatea este cel mai nou și complex curs pe care îl ofer pentru a spijini oamenii să se elibereze de obișnuinte, atașamente și dependențe și este o cireașă de pe tort.

Autor

Prima mea carte, publicată în 2015, poartă titlul: Regăseşte-ţi Strălucirea - 77 de practici alese pentru o viaţă frumoasă, împlinire profesională şi evoluţie spirituală.

Acestă primă carte conţine 77 de practici pentru o viaţă trăită cu bucurie, iubire şi belşug. Scopul întregii lucrări este să îţi trăieşti viaţa ca pe un joc în care câştigi, fie că e citește mai mult

Acestă primă carte conţine 77 de practici pentru o viaţă trăită cu bucurie, iubire şi belşug. Scopul întregii lucrări este să îţi trăieşti viaţa ca pe un joc în care câştigi, fie că e vorba de relaţiile personale, carieră, comunicarea cu copii, creşterea veniturilor sau evoluţia spirituală.

Cartea “Regăseste-ți strălucirea” este deopotrivă pragmatică și ezoterică. Adresează corpul, mintea și sufletul pentru că ele sunt indisolubile în această experiență umană. Înțelegerea, îngrijirea și dezvoltarea lor armonioasă constituie obiectul cărții.

Toate practicile sunt descrise simplu și la obiect, pentru a le face imediat aplicabile, de aceea văd această carte ca fiind utilă pentru orice vârstă. Le-am aplicat pe toate, unele pentru perioade scurte, altele timp de ani de zile. Sunt simple, eficiente și la îndemână. Sunt capitole ce pot fi citite copiilor la culcare seara, pentru a le reaminti cât sunt de minunați și ce potențial este în ei. Sunt utile pentru adolescenții care doresc să înțeleagă mai bine lumea aparent nebună-nebună care îi înconjoară. Tinerii ambițioși pot lua cu asalt și aplica zilnic zeci dintre practicile enumerate. Mamele și tații găsesc aici repere și idei pentru creșterea copiilor și comunicarea eficientă cu ei. Seniorii își pot găsi inspirație sau confort pentru suflet.

Cartea aceasta are la bază 18 ani de viață dedicați dezvoltării personale și profesionale, transformați, la un moment dat, într-o aventură de regăsire a spiritului și de înțelegere a vieții. De aceea dedic această carte sufletelor care caută Adevărul despre ele și viață, pornind de la speranța și dorința ca toți să trăim Raiul și pe Pământ.

Antreprenor

Tradițional. Social. Spiritual.

Ca antreprenor social, am creat în 2002 primul Centru de Dezvoltare a Carierei din România. Zece ani, peste 40 proiecte, mai mult de 30000 de beneficiari, în Timișoara și Cluj-Napoca. citește mai mult

Ca antreprenor social, am creat în 2002 primul Centru de Dezvoltare a Carierei din România. Zece ani, peste 40 proiecte, mai mult de 30000 de beneficiari, în Timișoara și Cluj-Napoca.

Am iubit toate proiectele pentru că au fost create de tineri, din dorința de a ajuta alți tineri. Începând cu 2009, împreună cu soțul meu și alți antreprenori model, am susținut și dezvoltat o „nouă specie” de antreprenori, prin intermediul programului „Fabrica de Antreprenori”. Până în prezent, peste 600 tineri au fost pregătiți să își înceapă viața de antreprenor într-un fel unic, bazat pe integritate și armonie.

Noi promovăm un fel de a fi și de a acționa în viață și în afaceri care pornește dintr-o expresie de sine, cu onorarea cuvântului față de ceilalți, fel de a fi în care componenta de business este integrată armonios în toate celelalte aspecte ale unei vieți împlinite (familie, sănătate, hobby-uri, călătorii, dezvoltare personală, ș.a.).

Pentru activitatea de antreprenor social, și de asemenea pentru contribuția și leadershipul în comunitate, am fost recunoscută și apreciată de organizații de prestigiu la nivel mondial: Internațional Youth Foundation (https://www.youthactionnet.org/fellows/149/) și Global Knowledge Partnership.

Ca antreprenor clasic, activitatea pe care o desfășor este aceea de educație a a adulților, prin oferirea de cursuri, seminarii live și video, produse audio – meditații, și cartea Regăseste-ți strălucirea.

Instructor, Master și Certificat of Science ThetaHealing®

Certificat de Institute of Knowledge THiNK® USA și Trainer Autorizat de Ministerul Muncii.

Sunt Instructor Certificat, Master și Certificat of Science ThetaHealing de către Institutul THiNK® USA și Trainer Autorizat de Ministerul Muncii.citește mai mult

Pentru mine, dar și pentru sute de mii de oameni din lumea întreagă, „Crema Cremelor”, în materie de educație pentru o viață extraordinară, este ThetaHealing. Și nu spun asta doar pentru că predau aceste cursuri, ci pentru că trăiesc eu însămi magia acestei educații.

Peste 2200 de oameni s-au inițiat în folosirea acestei tehnici la cursurile de bază predate de mine, și mulți au continuat curricula până la cel mai avansat nivel numit ADN3, totalizând peste 4600 de participări. Am livrat mai mult de 190 de cursuri de ThetaHealing, 700+ de zile de livrare, doar din aceasta tehnică. La acestea se adaugă zeci de seminarii pe temă dată, și sute de ore de terapii, discuții și prezentări.

Sunt Maestru și Certificate of Science în ThetaHealing, cele mai înalte repere ale acestei educații, fiind calificată să ofer 14 cursuri din curriculă: Bază, Avansat, Săpare Profundă, Anatomie Intuitivă, Boli și Afecțiuni, Manifestare și Abundență, Suflete Pereche, Relații cu Partenerul, Relația cu Dumnezeu, Relații cu Lumea, Jocul Vieții, ADN 3 ș.a.

Când am devenit Instructor de ThetaHealing în 2012 și am ținut primul meu curs, m-am simțit ca și cum pentru asta m-aș fi născut. A fost de parcă puzzle-ul pe care nu îl înțelegeam, amalgamul de experiențe și învățături primite de-a lungul timpului, au primit sens și valoare. Îmi face deosebită plăcere să învăț oamenii să lucreze în Theta, pentru că de fapt îi învăț să meargă Acasă. Acasă, în cel mai frumos loc din Univers, în sufletul lor, în natura lor divină, unde e multă pace, iubire, putere, și potențialitate infinită.

Prin ThetaHealing oamenii descoperă că pot, și se pot vindeca emoțional și fizic, pot lăsa trecutul să fie trecut, eliberându-se de bagajele amintirilor și relațiilor care îi țin pe loc, și își pot concepe și manifesta viitorul așa cum îl doresc în toate aspectele sale.

ThetaHealing este o educație pentru omul modern, care nu își mai neagă latura spirituală, ci o îmbrățișează și de bucură de ea. Reconectarea cu Sinele și cu Sursa vieții oferă beneficii multiple, accesul la o cunoaștere extinsă despre Universuri, la înțelepciune și sentimentul unui Sens al Existenței proprii în Creație.

ThetaHealing este simplu de înțeles și aplicat, și are beneficii imediate. Din punct de vedere pragmatic, oamenii învață să descopere și să elibereze complet din viața lor programe din subconștient care le influențează comportamentul, sentimentele, și sănătatea într-un fel nedorit (precum bolile cauzate de stres, depresii, lipsa încrederii în sine, sentimentul de a nu fi iubit sau dorit, resentimente și regrete).

Este minunat să fii la cârma propriului vapor, să poți să îl direcționezi către ce destinație îți dorești, iar, pe lângă asta, să poți influența mediul astfel încât să ajungi la destinație plutind pe ape limpezi și calme.

Cred, și acest curs mi-a arătat acest lucru în practică până în prezent, că toți oamenii sunt „intuitivi”, au capacități care depășesc logica tradițională, și pot să învețe această tehnică, redobândind controlul asupra gândirii lor subconștiente, așa încât aceasta să îi sprijine în a trăi o viață frumoasă!