fbpx
Meniu English language
Cum sa ne mentinem bucuria de viata
Despre Viață Scris de Andrea Filip

Cum să ne menținem bucuria de viață

„După râs, vine plâns” sau cum să ne menținem bucuria de viață.

Mult prea des am trăit și am văzut la cei din jur această profeție care se autoîmplinește, profeție redată în limba română prin expresii multiple: „După bine, vine rău”, „Cele rele vin câte trei”, „Când ceva merge bine, altceva trebuie să meargă rău”, „Nu poți să le ai pe toate”.

La un moment dat, mă întrebam cum să scap din această aparentă cursă de șobolani. Parcă nici nu mă mai bucuram atât de tare, fiindcă știam ce vine după.

🔖 Apoi mi-am lămurit câteva lucruri.

1) Tot ce am acum mi-am dorit la un moment dat. Poate nu chiar într-o formă concretă, dar cel puțin la nivel de idee. Să zicem că îmi doream o mașină nouă, și, concomitent, undeva în fundal, îmi doream să scap de vechea mea mașină. Iar atunci când ceva „rău” i se întâmpla mașinii vechi mă lamentam, uitând faptul că mi-am dorit să o schimb.

2) Faptul că ceva nu îmi place într-un domeniu sau situație este pentru că el/ea nu este compatibil/ă cu cine sunt în prezent. Dar exact aceleași lucruri (să zicem locul de muncă, haina, pantofii) mi-au părut în trecut ca fiind cea mai bună variantă din tot ce aveam de ales. Semn bun că între timp și eu și gusturile mele am evoluat. 🙂

3) Câteodată unele „rele” apar tocmai când suntem liniștiți și fericiți pentru a le putea rezolva dintr-o vibrație înaltă. Dacă am fi deja supărați și ni s-ar întâmpla ceva rău, probabil am fi mai susceptibili să facem alegeri și acțiuni proaste. Să zicem că te sună un client iritat tocmai când ai o zi bună. Dacă te-ar suna când ești furios, poate lucrurile ar escalada în și mai rău pentru toți. Așa, ești o mâna de ajutor în sens energetic și spiritual pentru cineva, și tocmai pentru că ești fericit poți găsi soluții creative care să îți păstreze clientul, fiind capabil să-l sprijini ca de la om la om.

4) Din punct de vedere karmic, avem de curățat prostii din trecut, iar când ele ies la suprafață‚ chiar atunci când ne este lumea mai dragă, revenim la punctul 3. Cred că apar tocmai atunci că să le putem în sfârșit curăța, făcându-le să dispară din noi și din relațiile noastre. Putem aplica iertarea (a lor sau a noastră), compensări energetice sau emoționale, letting go / surrender / renunțarea la gânduri de judecată și emoții negative, sau orice altă practică spirituală prin care ne eliberăm și îi eliberăm pe ei de orice „datorie”.

Gândul cu care mi-ar plăcea să rămâi este că până și momentele cele „rele” din viață noastră sunt optime și se întâmplă la momentul perfect pentru evoluția noastră. Dacă alegem să ne supărăm, sau alegem să învățăm din ele, rămâne la latitudinea liberului nostru arbitru.

În acele momente, ai putea să te întrebi: Ce interpretare aș putea da acestei situații astfel încât să îmi mențin starea de pace și să văd binele din ea? Cu siguranță, a insista să gândești negativ, să critici și să blamezi, nu te va ajuta să ieși mai repede din ea.

Înălțarea la un nivel de conștiință superior, cel puțin acceptarea că „așa este”, va transforma felul în care te raportezi la moment, și inteligența ta extinsă te va asista spre cea mai bună rezoluție disponibilă în acel moment.

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și

Integritate
Despre Viață Scris de Andrea Filip

Integritate

Evoluția omenirii face ca fiecare dintre noi să ne îndreptăm spre integritate, spre starea de a fi „complet”. În sens metaforic, în matricea divină în care am fost concepuți ca idee suntem încitește mai mult