URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 27-29 Mai 2020     Cursul Anatomie Intuitiva Bucuresti 15-31 iulie 2020

Varstele Spirituale

De-a lungul timpului, putem trece printr-una sau mai multe etape in ceea ce priveste viata spirituala.

Mentiuni: Fiecare dintre etapele de ma jos pot dura si mai multe vieti sau putem trece prin toate intr-una singura. Putem incepe copilaria spirituala la 5 sau la 55 de ani, deci aceasta clasificare nu are legatura cu varsta fizica, ci cu relatia noastra interioara cu Spiritul care ne anima.

Prima este Copilaria spirituala. Este etapa in care devenim interesati si incepem sa fim deschisi spre realitatile spirituale. Tot ceea ce auzim ni se pare interesant si ne hraneste imaginatia. Ingeri, dimensiuni, calatorii astrale, religii si practici s. a. par sa fie toate adevarate si ne petrecem ore in sir citind sau studiind despre ele. Copilul nostru interior este fascinat de noile descoperiri si crede in realitatea lor, ca si cum ar fi din nou la varsta basmelor despre printi si Ilene Cosanzene. Poate dura un an, cinci sau o viata intreaga. Capcana copilariei insa consta in naivitatea copilului care nu pune la indoiala nimic din ceea ce i se spune sau citeste. Deoarece in aceasta lume exista si ingeri, dar si lupi cu blana de oaie, incepatorul in ale spiritualitatii este bine sa stie ca nu tot ce poarta denumirea de „spiritual” este de cea mai buna si elevata calitate, iar uneori promisiunile sunt doar fatete ale unor interese mai putin nobile sau ale unor persoane mai putin conectate la Adevaruri inalte. De aceea este foarte important sa alegi sa te aliniezi cu acele practici, structuri, sisteme, persoane care sunt integre. Din fericire, avem la dispozitie kinesiologia pentru a testa Adevarul sau Falsitatea unor invatatori si invataturi, precum si a practicilor sau structurilor. Cartea lui David Hawkins, Adevar versus Falsitate, cuprinde deja numeroase determinari obiective ale gradului de elevare a celor de mai sus si va poate fi ghid pentru oricine se afla la inceput. Desigur, poti determina tu integritatea si nivelul de constiinta a orice lucru folosind testul acesta (iar descrieri si metodologie despre testul kinesitologic gasesti din abundenta tot in cartile lui David Hawkins sau pe internet).

Apoi incepe Adolescenta spirituala. Explorarea intensiva a optiunilor, participarea la toate targurile de acest gen, toate seminarele, cursuri dupa cursuri. Intregul „circ” astral devine apetisant, interesant, iar adolescentul din noi, cu inconstienta tipica acestei etape, se lasa dus peste tot si oriunde. Cartile de tarot, citit in luna, cafele, stele si in alte cele care ne amuza si ne ridica multe semne de intrebare. Si putem sa ratacim in acesta mare de tentatii… pana la sfarsitul vietii. Sau putem merge la nivelul urmator.

Etapa a treia i-am spune Tanarul luptator spiritual. La un moment dat, dupa ce ai fost si acolo, si acolo, si acolo si ai incercat si aia, si aia, si aialalata… te simti inspirat si aliniat la ceva. Poate fi o religie, o tehnica, un sistem de gandire care este „acela”. „Acela” pentru tine… si vei incerca prin orice chip si fel sa ii convingi si pe cei din jur ca aceea si doar aceea este calea spre fericire. Desigur, insistentele tale si luptele tale mentale, emotionale si poate chiar fizice, evident, vor avea un efect limitat. Au mai incercat si altii inainte „indreptarea celor pierduti” prin diverse forme: cruciade, jihaduri, dictaturi, sa impuna ceea ce ei credeau ca este „calea”, dar rezultatele sunt intotdeauna limitate. Frumusetea „tanarului  luptator spiritual” este ardoarea, pasiunea, determinarea cu care isi urmeaza calea. Daca, din diverse motive karmice, calea aleasa este intr-adevar si una aliniata la iubire, compasiune si virtuti inalte, sansele sunt ca persoana sa ajunga la urmatoarea „varsta”.

Maturizarea spirituala. Trairea din iubirea neconditionata, renuntarea la judecati, trancederea dualitatii bine-rau, iluminarea, angelizarea, indumnezeirea sunt toate semne sau repere ale maturizarii spirituale. Atunci cand mai presus de interesele ego-ului individual sta dedicarea catre Adevarul cel mai Inalt, smerenia si recunostinta fata de Sursa/Creator/Dumnezeu, trairea din a servi viata in toate formele sale si renuntarea la „lupta” in favoarea iubirii, putem vorbi despre maturizare.

Moartea. In Creatie, o singura moarte este posibila. Si ea este a Ego-ului. In rest, Viata este eterna. Iar Viata din noi continua si dupa ce corpul si-a schimbat forma. Moartea Ego-ului, in schimb, inseamna renuntarea totala la haina identitatii individuale si predarea vointei proprii in mainile lui Dumnezeu: „Si mai presus de voia mea, faca-se Voia Ta, Doamne”.

Gloria in excelsis Deo!

Cu iubire,
Andrea