fbpx
Meniu English language
Pentru Eternitate
Despre Viață Scris de Andrea Filip

Pentru Eternitate

În urmă cu două săptămâni mi-a picat fisa că avem cale lungăăăăăă înainte. Cât de lungă? Lungăăăăăă, fără final de lungă.

Citisem că viața este eternă, că sufletul trăiește etern, că Dumnezeu este etern… deci teoretic îmi era clar. Doar că în mentalul meu exista paradigma Existență versus Nonexistență. 

În trecut, când viața mă provoca în feluri negative, mă gândeam în naivitatea mea că moartea este o scăpare. Atunci când îmi voi părăsi corpul fizic, voi merge undeva în cer, un fel de Spa pentru suflet, unde mă voi relaxa și mă voi detașa de toate problemele lumești.

Apoi am învățat o versiune extinsă despre evoluția sufletelor, și am înțeles că după moartea fizică urmează un „spa” dacă sunt destul de „bună”, dacă nu… sunt altfel de dimensiuni care nu sunt neapărat la fel de relaxante. Nu sunt „rele” nici acelea, dar nici „spa” nu sunt.

După câțiva ani, citind cartea lui Scarlat Demetrescu, „Din Tainele Vieții și Ale Universului”, am aflat altă soluție. Zicea acolo că, la un moment dat, „scânteia divină” din noi, după ce își împlinește menirea și termină călătoria prin Univers, revine în „Sinea Tatălui”. Gata! Găsisem scăparea de probleme. Sau așa credeam atunci.

Deci, dacă moartea fizică nu mă scapă de probleme, mă va scăpa finalul călătoriei sufletului meu, atunci când mă voi dizolva în Sinea Tatălui. Iar atunci voi înceta să mai exist. Așadar acolo este scăparea supremă de toate problemele! Sau ?!?… Această idee provenea dintr-o paradigmă destul de profundă, și anume că dacă exist… se poate și opusul, adică să nu mai exist.

Credeam că există Existență și Nonexistență. Heheee, ce glumă cosmică!… Pentru că Dumnezeu este Existența, Dumnezeu este în noi, în fiecare în parte, și Dumnezeu va Exista… pentru Totdeauna. La fel și noi! Pentru că esența fiecăruia dintre noi este același, unic, Dumnezeu. Și atunci cum scăpăm de probleme lumii? Sau mai bine zis, cum scap eu de ele 🙂 ? Că poate unii nu vor să scape de ele.

Mă amuz, mă distrez și realizez profund că Exist. Pentru Eternitate. Și orice problemă aș avea, dacă n-o rezolv în „viața” asta… am tot timpul din lume să o rezolv. Nu-i stres, nu-i grabă, e timmmp din belșug pentru orice! 

În față am Eternitatea, iar în mine Viața, ca să mă bucur de ea. Și tu la fel, ai în față o eternitate. Relaxează-te, joacă-te și să știi că nimic nu te poate „omorî”. Ești Aici, Acum, pentru Totdeauna. 🙂

„Crearea și desfășurarea de Universuri este felul în care Mă distrez.” (citat dintr-o conferință a Dr. David R. Hawkins)

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și

Expiratia si Inspiratia Fiintei
Despre Viață Scris de Andrea Filip

Expirația și Inspirația Ființei

Fiecare acțiune pe care o facem este o „expirație” a ființei noastre. Este o manifestare a cine suntem pe interior, a ce avem în structurile noastre, și se potrivește într-un anumit context.citește mai mult