fbpx
Meniu English language
Ce pozitie ocupi in joc
Despre Tine Scris de Andrea Filip

Ce poziție ocupi în joc?

Fiecare aspect al vieții este un joc și, ca orice joc, are reguli, principii, jucători, norme, limite și posibilități. Dacă vrei să câștigi jocul, trebuie să știi care este măsura după care îți dai seama că ai câștigat.

Fiecare joc are poziții pe care poți să ți le asumi:
Observator – cel care stă pe lângă masa de joc, pe lângă teren și comentează jocul în desfășurare.
Antrenor – cel care stabilește strategia și pregătește jucătorii pentru succes.
Jucător – cel care joacă efectiv jocul, îi respectă regulile și culege roadele.

Din punct de vedere emoțional, toți trăiesc intens activitatea. Din punct de vedere mental, de asemenea. Dar singurii care efectiv decid și produc rezultatele sunt… jucătorii. Totodată, ei sunt cei ce își pot asuma cu adevărat meritele câștigului. Bineînțeles că și ceilalți au o oarecare contribuție, însă, fără observatori și fără antrenor, se poate juca, dar fără jucători nu avem joc. Antrenorul și observatorii pot striga, pot evalua și judeca cât și ce vor, dar cel care joacă este cel care decide în fiecare clipă ce mișcare să facă.

În viața ta ce poziție ți-ai asumat? Față de corpul tău, de exemplu? Ești un observator/comentator care îți critici corpul, fără să faci nimic constructiv pentru a-l modela? Ești un antrenor care își tot propune să facă sport, stabilește planuri mărețe de alimentație sănătoasă… și atât? Sau acționezi și faci ceea ce știi că este potrivit – faci sport, te alimentezi sănătos, te odihnești cât ai nevoie?

Mulți se plâng că nu au rezultate în viața lor când, de fapt, nu joacă jocul, ci doar se comportă ca niște antrenori sau, mai rău, doar ca niște comentatori. De aceea, spuneam că rezultatele se întâmplă acționând, dar în modul în care ar face-o jucătorul care câștigă jocul în care tu vrei să fii campion.

Există un joc al banilor, al căsătoriei, al prieteniei, de fotbal, de a fi tată/mamă, de a fi scriitor, de a fi femeie/bărbat ș. a. Ce poziție ți-ai asumat în fiecare dintre ele? Ce ar însemna să fii jucător? Cum poți juca jocul chiar azi? Ce înseamnă pentru tine să câștigi acel joc?

Învață limbajul și regulile jocurilor în care vrei să fii campion!

Definește cum arată pentru tine succesul în acel joc.

Practica | Cap. JOCUL VIEȚII – Extras din cartea Regăsește-ți Strălucirea

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și

Esti inocent si infinit
Despre Tine Scris de Andrea Filip

Ești inocent și infinit

Orice gând pe care îl avem l-am preluat de undeva. Pe tărâmul fertil al unor neuroni goi, care abia așteptau să se conecteze la informații și să facă sinapse, am început să GÂNDIM. citește mai mult
Subiective VS Obiective
Despre Tine Scris de Andrea Filip

Subiective versus Obiective

Planificarea, atât în companii, cât și în viața personală, pornește de la ideea stabilirii unor OBIECTIVE care trebuie atinse. Acestea sunt măsura performanței și idealurile care inspiră la accitește mai mult