Eliberează frica cu această tehnică propusă de Dr. David R. Hawkins
Astăzi am ales să împărtășesc cu tine câteva lucruri despre frică. După cum bine știi unul dintre oamenii pe care îi citesc de fiecare dată cu drag și care mă inspiră este Dr. David R. Hawkins. Așa că, în articolul de astăzi am să fac referire la mai multe citate de-ale lui referitoare la frică, mai ales din cartea – Transcenderea Nivelurilor Conştiinţei.
,,Frica este în primul rând un mecanism de supravieţuire, care face parte din procesul de evoluţie al eului încă de la formele cele mai primitive de viaţă.’’ Acestea sunt vorbele lui David Hawkins. Ceea ce înseamnă că noi moștenim acestă frică și că ne este oarecum atribuită din momentul nașterii. Însă nu înseamnă că este o necesitate sau o obligație naturală să trăim cu frică toată viața.
🔖 Frică este calibrată pe scala conștiintei a lui Hawkins la nivelul 100, peste rușine, vinovăție, apatie, durere și sub dorință, furie, mândrie și curaj. Deci nu este deloc un motiv să ne mândrim cu frica, chiar dacă face parte din natura noastră. Acum să ne mai și amuzăm puțin. 😊
Bine înțeles că frica are rolul ei. Este o reacție normală și adaptativă, care ne ajută să rămânem în siguranță și să ne protejăm viața, mai ales în fața unor situații reale de pericol. Însă avem parte și de situații în care frica devine exagerată, în lipsa unei amenințări reale.
Doctor Hawkins mi-a reamintit de ceva foarte interesant și vreau să impărtășesc cu tine. ,,Eliminarea fricii reclamă subjugarea imaginaţiei care îşi află originea în copilărie, atunci când diferenţierea între realitate şi fantezie nu este încă bine dezvoltată. Astfel, în copilărie, imaginile înfricoşătoare şi emoţionale care există în imaginaţia noastră nu sunt supuse controlului.’’.
La câte desene animate nu ne-am uitat și ne-au înspăimântat, câte basme nu am auzit în care se vorbea despre violență. Mi-aduc aminte de – Capra cu trei iezi. Oare ce informație merge în subconștientul unui copil de trei, patru, cinci ani care ascultă această poveste în care se vorbește despre moarte și suferința unei mame care își găsește copiii morți? 😰În nici un caz o convingere că viața este despre creativitate și bucurie, ci despre frica de viață și că pericolul ne pândește la orice pas.
Da, avantajul unui adult este că acum poate face diferența între poveste și realitate dar poate frica din copilărie încă a rămas acolo sub forma unei percepții distorsionate. Pentru asta sunt cursurile de ThetaHealing și Sedona pe care le predau cu drag și despre care știu și am văzut că ne ajută în schimbarea percepțiilor și eliberarea de emoții distructive.
Doctorul Hawkins mai spune că din perspectiva studiilor efectuate asupra conştiinţei şi evoluţiei acesteia, orice sentiment de frică este un produs al persistenţei eului şi al eşecului acestuia de a-şi abandona suveranitatea în mâinile lui Dumnezeu.
Ce înseamnă asta? Pentru mine înseamnă să renunț la frici, ca la un fier încins pe care îl țin în mână și îmi provoacă suferință. Nu este ușor procesul, însă de aceea îți stau alături prin cursurile mele de ThetaHealing și Metoda Sedona.
La final și până ne vedem la cursuri, împărtășesc cu tine o tehnică din cartea – Transcenderea Nivelurilor Conştiinţei – a lui David Hawkins care te poate ajuta în a elibera fricile. 😉
O astfel de Tehnică simplă ar putea fi numită „Şi ce urmează după asta?”. În acest proces, se începe cu o anumită frică şi apoi se continuă cu asumarea posibilităţii ca aceasta să devină reală. De exemplu:
„Mi-e teamă să nu-mi pierd slujba” „Şi ce urmează după asta?”
„După asta nu voi mai avea bani” „Şi ce urmează după asta?”
„După asta vom fi daţi afară din casă” „Şi ce urmează după asta?”
„După asta vom fi vagabonzi”„Şi ce urmează după asta?”
„După asta nu vom avea bani pentru mâncare şi am putea muri de foame” „Şi ce urmează după asta?”
„După asta ne îmbolnăvim şi murim” şi aşa mai departe…
Pentru că fiecare consecinţă a fricii este abandonată (şi este; posibil să fie, pentru că mulţi oameni au reuşit acest lucru), cortegiul de temeri se încheie cu frica manifestată în faţa morţii fizice înseşi.
În final, când moartea este acceptată şi lăsată în seama lui Dumnezeu, esenţa fricii se topeşte.
Sper că ți-a fost de folos acest articol despre frică și tehnica pe care am împărtășit-o cu tine.
Mai multe informații postez pe Instagram, Facebook și Tik-tok. Mă găsești rapid, cauți Andrea Filip și am apărut. 🙂