fbpx
Meniu English language
Descoperirea Prezentei lui Dumnezeu
Despre Divin Scris de Andrea Filip

Descoperirea Prezenței lui Dumnezeu

De când mă știu am vrut să Îl cunosc pe Dumnezeu. Dar să Îl cunosc bine, să fim apropiați, prieteni chiar, să pot să am încredere în El, astfel încât să Îi dezvălui toate dorințele și visurile mele și să primesc confirmarea emoțională și verbală (așa cum ar face un prieten adevărat) că „totul va fi bine”. L-am căutat prin biserică și prin rugăciuni și L-am găsit. Într-un fel. Pentru că acel fel întotdeauna mi-a părut incomplet. Prin acea abordare am creat o relație cu un Dumnezeu care este în afara mea, care este iubitor și blând, care prin Fiul Său îmi alina durerile și îmi umplea sufletul de compasiune. Am ales o cale a devoțiunii, în special până în perioada adolescenței, care a fost una pură, de „antrenament” i-aș zice, în iubire necondiționată. Indiferent ce se întâmpla în jurul meu, încercam să abordez situațiile cu iubire și iertare (după cât mă ducea și pe mine mintea).

Apoi, în adolescență și câțiva ani după aceea, L-am uitat pe Dumnezeu. Sau așa credeam. Pe atunci, erau mai importante relațiile cu oamenii și afirmarea profesională. Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg că de fapt nu există opțiunea de a uita de Dumnezeu. Doar mintea a uitat. Sufletul și inima mea în continuare Îl serveau și Îl manifestau. De fapt acei ani în care mă preocupam cu predilecție de partea profesională au avut la bază nevoia de a fi în lume, de a fi cât mai mult în serviciul ei (și al meu intrinsec). Astfel, am făcut ani de voluntariat în organizarea de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor. Le împărtășeam acele idei care împreună formau felul meu de a vedea lumea: o lume plină de opțiuni, de abundență, și în care lucrurile se pot face cu pasiune și prietenie. Ei bine, cred în continuare că așa este!

Totuși, cât timp mintea mea Îl scotea din ecuație pe Dumnezeu, ceva îmi lipsea. Apoi am încercat să mi-L aduc înapoi pe Prietenul meu. Doar că versiunea veche îmi părea incompletă. Am început să citesc mai mult și mai divers, și am aflat că El este și în mine. 🙂 Era o informație interesantă și, gândeam eu, destul de utilă. Dar oricât mă uitam în mine însămi, nu Îl găseam. Știam din punct de vedere cognitiv, și aveam încredere că înțelepții lumii nu m-ar minți, deci „trebe” că este și în mine. Dar unde? Vedeam în mine gânduri de judecată, emoții de toate felurile (unele nu tocmai nobile) și nu Îl găseam pe El. Unii ziceau că este în inimă, alții că este peste tot, alții că se află în suflet, iar sufletul în inimă… Haos total… pentru că oricât mă uitam și … mă tot uitam… degeaba. Îmi era ușor să văd în exterior Manifestarea Perfecțiunii Divinității în oameni, în natură, în creații artistice, în felul în care o mamă se uită la copilul ei, dar în mine nu o vedeam.

Am început să cer. Doamne, vreau să Te cunosc și să Te regăsesc în mine!  Te rog!

Primul loc în care L-am găsit a fost în Revelația Puterii Sale. Am înțeles într-o clipă că o infinită putere ține totul într-o ordine impecabilă. Planeta pe care trăim are infinite celule care sunt închegate și orchestrate de această putere. Corpul meu fizic are, de asemenea, triliarde de celule care sunt și ele puse împreună și funcționează ca prin magie, într-o sincronizare dincolo de capacitatea minții mele de organizare. Atunci am „primit” certitudinea că Puterea infinită a Creatorului care se manifestă în tot Universul, și dincolo de el, este și în mine. Iar puterea mea este Puterea Creatorului meu. Această Putere este, de asemenea, în tot ceea ce mă înconjoară. Din acel moment ȘTIU că fiecare OM are o putere infinită în el, Puterea Sursei sale. Da, și tu, cel/cea care citești aceste rânduri!

Puterea care a creat tot ce vezi în jur este și în tine, și te-a creat și Te Iubește. 🙂 Te iubește nu pentru că ești bun sau deștept sau pentru că ai făcut fapte frumoase… ci pentru că nu poate altfel. Dumnezeu este Iubire, așa că este în esența și natura Sa să iubească, iar tu ești o Parte a Sa, o perspectivă „iubibilă”. Hihihi 🙂

Un alt loc în care L-am găsit a fost într-o schimbare de paradigmă. Credeam că, atunci când înțelepții descriau Prezența lui Dumnezeu, se refereau la o Prezență. Adică la un fel de entitate maiestuoasă care apare la un moment dat, o energie, ceva măreț, ca un munte, ceva care când mi se va revela o să cad pe spate și o zic „Ooooaaaaa!”. Nu exclud încă total nici această variantă. 🙂 Doar că am avut un alt fel de înțelegere. Uitându-mă în jurul meu în timp ce mă plimbam prin parc, mi-am dat seama că eram prezentă/atentă la diverse lucruri. Eram prezentă în raport cu un carusel, cu un tobogan, cu un om… rând pe rând atenția mea se muta de la obiect la altul sau de la un gând de altul. Și Bum! Evrika!!! Abilitatea mea de a fi prezentă în raport cu ceva nu este a mea. Este o Calitate a Conștienței. Eu sunt prezentă doar pentru că în modul meu de funcționare ca ființă am această trăsătură. Prezența care se exprimă prin mine, prin acest corp, prin această formă de conștiință, este de fapt o calitate a Sursei mele. La fel ca Puterea, Prezența este un atribut al Divinității. Prezența este ca o rază laser a Conștienței care iluminează un aspect al Conștiinței, al Manifestului. Prezența este tăcută, este nonverbală, este veșnic „prezentă”, este un instrument prin care un aspect al Divinității devine atent la un alt aspect al Divinității. Prezența devine un cadou pe care ni-l facem unii altora. Când cineva este cu adevărat prezent pentru tine, fără judecați, sunt sigură că simți acea intensitate, acea conectare care este profundă, este „acel Dumnezeu din mine, recunoaște pe Dumnezeul din tine”. Namaste!

Și așa merge treaba deocamdată cu descoperirea Prezenței lui Dumnezeu în mine 🙂 Este ceva care mă ține alertă și deschisă spre intuiții și revelații. E amuzant și ador momentele de „aha!”. Au mai fost și altele, și sunt sigură că vor mai fi.

Între timp, distracție plăcută vă doresc și să ne vedem voioși! 🙂

Cu drag,

Andrea

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și altora!

Să păstrăm legătura!

Pentru alte informații și resurse pe care le simt valoroase și care îmi doresc să îți bucure mintea, inima și sufletul, te invit să te abonezi la newsletter. 💌

Te-ar putea interesa și