

Despre convingeri / programe
Multe convingeri negative ne modelează felul în care percepem un anumit domeniu și rezultatele din el. Ele sunt „adevăruri” pentru mulți oameni, unele sigur că și pentru tine, dar pentru cei care trăiesc viața din plin, cu alte rezultate în acele domenii, ele sunt minciuni. Ceea ce crezi tu că este adevărul acționează ca un filtru care distorsionează și limitează viziunea asupra a ceea ce este. Ca să schimbi ceva, al doilea pas (după cel de asumare a responsabilității pentru viața ta), este să conștientizezi și să îți asumi povestea pe care o rulezi în prezent în capul tău.
Mintea este o grădina fertilă în care cresc flori și buruieni. Trebuie să vezi buruienile, să le scoți, iar apoi să plantezi în loc alte flori pentru o viață elegantă și armonioasă. Unele buruieni sunt: „viața e o luptă”; „trebuie să muncesc din greu pentru tot ce îmi doresc”; „relațiile îmi aduc suferință”; „oamenii rănesc”; „nu sunt destul de bun”; „nimeni nu mă apreciază”; „trebuie să fac totul de unul singur”; „scopul scuză mijloacele”; “bătrânețea e o povară”; „nimeni nu mă iubește”; „toți sunt amabili doar când au un interes” ș.a. Nu-i așa că aceste propoziții îți sunt familiare? În realitate ele sunt convingeri limitative, care îți răpesc bucuria, relațiile și vitalitatea.
Vrei să afli cum ar arăta viața ta fără ele? Ar fi ca atunci când ai băut un pahar de vin și te-ai relaxat. Până și mintea îți dă pace, iarba e mai verde și oamenii mai prietenoși. E o glumă: „De ce bei amice? Păi cum altfel ar ști prietenii mei că îi iubesc la ora 3 dimineața?“ Când dăm pe pauză povestea care rulează în mintea noastră, emitem în mod natural spontaneitate, umor, amabilitate, iubire. Sincer și fără efort. Dat fiind că ele fac parte din natura noastră primordială, noi nu trebuie să muncim că să le creăm, ci doar să dăm la o parte ceea ce le ascunde.
Te-ar putea interesa și

