URMATOARELE EVENIMENTE:
Seminar Online Gratuit – Regăsește-ți Strălucirea, cu Andrea Filip, 24 Aprilie 2019     Curs Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 martie 2019

Tu esti mingea!? Esti Constient ca Esti?

Daca tu ai fi un fir de praf, in interiorul unei mingi, si te-as intreba “ce este o minge?”, tu mi-ai raspunde incercand sa descri ceva fiind in interiorul acelui ceva. Ti-ar lipsi imaginea de ansamblu, pentru ca nu o poti cuprinde din punctul de vedere in care stai. Daca in schimb ai fi un fir de praf din afara mingii si te-ai uita la ea, perspectiva ta ar fi cu totul diferita. Una este sa fii continut in ceva, alta este sa il contii. Mai exista insa si a treia perspectiva. Sa Fii mingea.

La ce ne ajuta aceasta contemplare?

Majoritatea oamenilor, inclusiv tu si eu, am fost educati, crescuti in ideea ca suntem mingea. Ceea ce este in tine: corp, emotii, ganduri, sufletul; toate sunt ceea ce numesti “Eu”. Insa tu existi intr-un context muuult mai larg decat acestea. Poti sa iti observi toate aceste aspecte pe care le numesti “EU”, pentru ca de fapt, marea iluzie, perdeaua care ascunde adevarul este ca noi suntem acel ceva capabil sa observe mingea, sa se joace cu mingea, sa impartaseasca mingea cu altii, sa faca schimb de mingi, sa se joace oricand cu alte mingi, sa creeze alta minge, sa sparga mingea, sa strice mingea, sa se supere pe minge, sa iubeasca sau sa urasca mingea.

Tu iti poti trai viata identificandu-te si actionand de la un alt nivel, ca si experimentator al mingii. Traind ca si cum esti mingea, te identifici cu ea si ai pareri despre ea. Sau mai poti alege sa fii observatorul mingii. Sa fii prezent la ea, cum exista, se misca, este intr-o continua transformare in univers.

Cand te-ai saturat de experimentat si observat mingea, te prinzi ca … stai putin… cum de sunt constient ca experimentez si observ? Inseamna ca sunt ceva si mai vast. Sunt un context mai larg. Aceasta este Constiinta, cu a sa calitate si abililitate Constienta. Altfel spus, tu esti Constiinta, si esti Constient ca Esti.

A fi prezent la viata, a o observa si experimenta sunt mecanisme intrinseci fiecarei fiintei vii. (sau poate chiar si pentru obiecte dar nu avem dovezi clare). In aceste privinte suntem cu totii egali, dotati cu aceleasi “programe” de baza. Continutul insa difera de la om la om, si acolo este maestria. Cand crezi ca povestea vietii tale este scrisa de altii si in mod fatidic tu esti condamnat sa o traiesti precum o papusa pe sfori, atunci traiesti de fapt o mare minciuna. Adevarul este ca tu esti scriitorul povestii, experimentatorul povestii si observatorul ei in timp ce se deruleaza. Daca iti place super, daca nu, penita este la tine. Tot ceea ce ai, tu ai creat si adus in viata ta. Poate nu iti aduci aminte constient cand si cum ai facut aceasta, dar ignoranta nu este decat o scuza pentru victime. Vrei sa iti recastigi controlul asupra vietii tale, accepta in primul rand ca ea este responsabilitatea ta, si doar a ta. Altii pot sa iti ofere, dar tu trebuie sa primesti. Viata, in toate formele ei, iti ofera multe bunataturi, frumusete, iubire, energie si idei, dar e responsabilitatea ta sa le primesti si sa fii fericit. Nimeni si nimic nu poate sa te faca fericit si implinit daca tu nu vrei. Intrebarea e daca vrei. Daca te-ai saturat de dramele, plangerile si micimile pe care le ai in anumite domenii si esti dispus sa renunti la povestile pe care ti le creezi acolo.