URMATOARELE EVENIMENTE:
Puterea Minții Subconștiente – Seminar Experiențial Online, 03 Sept. 2020     Curs de Baza ThetaHealing® ONLINE 19-21 aug. 2020

Evoluția Spirituală și Adevărul

Înțelepții spun că adevărul este relativ, în funcție de perspectivă. Tot ei ne mai spun că dincolo de aceste adevăruri „relative” există și un Adevăr Suprem, care nu este negociabil.

Dacă ne dorim să trăim în cea mai înaltă vibrație, îmi pare evident că ar fi normal să căutăm să ne aliniem gândurile, intențiile și acțiunile, cu cel mai înalt adevăr.

Ce am descoperit însă recent este că noțiunea de adevăr, în ADN-ul nostru, este strâns legată de multe frici. Pentru că de multe ori strămoșii noștri au fost persecutați sau au suferit pentru adevăr, în celulele noastre există o frică înnăscută de consecințele pe care le poate aduce faptul că ne dedicăm unui adevăr.

Însăși marii învățători din creștinism, apostolii, și chiar Mântuitorul, au „suferit” aparent pentru a putea răspândi Adevărul. De aceea e evident că nouă, celor mai mărunți în înțelegerea lumii, este normal să ne fie frică să exprimăm adevărul.

Cele mai frecvente frici pe care le-am regăsit în oameni când îi întrebam de ce cred că nu pot spune sau trăi „în Adevăr” au fost:

 • „Adevărul doare.”
 • „Adevărul rănește” sau varianta „Ce nu știi, nu te rănește”.
 • „Dacă spun adevărul, îmi voi pierde familia, relația, locul de muncă, prietenii”.
 • „Hoțul neprins, negustor cinstit”.

🔖 Aceste programe ne vin pe linie genetică, fiind puternic înscrise în sângele nostru, dar pot fi și concluzii la care am ajuns în viața noastră. Dacă atunci când luam o notă mică la școală, le spuneam părinților și ei ne băteau… Voila!… concluzia simplă a copilului: „Dacă spun adevărul, primesc bătaie”. Apoi, dacă atunci când am fost adolescenți am spus unei persoane că o iubim și ea a râs de noi sau ne-a ignorat, am suferit și am decis că „A spune adevărul ne poate răni”.

Și atunci cum să ne fie ușor să ne dedicăm Adevărului!  Fiecare celulă și amintire dureroasă ne spun „NUUUU!”, „fugi de adevăr, hai să ne mințim frumos și poate doare mai puțin!”

Care este soluția?

Conștientizarea și recontextualizarea.

 • Conștientizarea se referă la a înțelege că fiecare experiență din viață ne-a oferit o lecție valoroasă. Chiar dacă atunci am crezut că este nedrept ce trăim, dacă stăm și ne uităm bine cu siguranță am învățat ceva valoros. De exemplu, poate am învățat că dacă ai noștri copii vin acasă și ne zic că au luat o notă mică, noi să nu îi batem, ci să îi întrebăm cum putem să îi sprijinim să aibă o performanță mai bună. Și în felul acesta am „transformat” programul genetic al națiunii noastre „Bătaia este ruptă din rai”. Iar noi suntem cei care rupem lanțul condiționărilor de acest fel.
 • Recontextualizarea se referă la două opțiuni:
 1. Prima ar fi să cerem cu smerenie Creatorului, într-o stare meditativă sau de rugăciune, să ne dezvăluie perspectiva Sa despre ce s-a întâmplat în acele momente. Să ne ajute cumva să vedem „de sus” ce a fost atunci în trecut. Poate vom descoperi că părinții care ne-au bătut au fost la rândul lor bătuți în copilărie, și poate că ei au crezut că acea formă de disciplinare ne va face mai puternici și mai pregătiți pentru lumea grea în care trăim. Astfel, în loc să ne uităm cu reproș la părinți, vom putea să le acceptăm perspectiva, să îi eliberăm de povara vinovăției pe care noi o punem pe ei, și să înțelegem că ei au făcut ce au putut și au știut mai bine în fiecare moment.
 2. A doua variantă ar fi să înțelegem că toți suntem într-o evoluție continuă a conștiinței, iar nivelul conștiinței omenirii era diferit când se întâmplau acele abuzuri asupra celor care spuneau adevărul. În prezent însă există deja o conversație globală/planetară despre integritate (=adevăr) și este clar că acum suntem în siguranță să spunem și să trăim în Adevăr.

Invitația mea este ca, începând de Acum, să ne dedicăm cu toții viața trăirii în Adevăr. Adevărul, așa cum îl înțelegem fiecare dintre noi, în funcție de unde suntem în evoluția noastră. Iar această dedicare ne va deschide ușile către puterea interioară, iar această putere ne va însoți și ne va propulsa cu accelerație către trăirea unei vieți mult mai frumoase. Una în care suntem Adevărați, în primul rând în raport cu noi înșine, apoi față de ceilalți.

Decizia de a trăi cu Adevărul și cu Adevărat va scoate la suprafață ceea ce este Fals, Eroare sau Iluzie în viața noastră. Și unele momente vor fi provocatoare, dar merită! Pentru că eliberarea acestora permite Bucuriei, Iubirii și Sănătății să își ia locul binemeritat în viețile noastre.

Iată câțiva pași concreți pe care să-i faci:

 • Încetează să te mai critici. Orice spui rău despre tine, este o minciună!!! Ești super! 🙂
 • Concentrează-te pe ce faci bine. Ține evidența și apreciază-ți calitățile. Ai muuulteee! Dacă nu știi care sunt… sună un prieten!
 • Începe-ți fiecare zi cu o scurtă meditație sau contemplare, în care să îți imaginezi timp de un minut cum fiecare celulă a ta o umpli cu iubire, fiecare organ, tot corpul, și dă-ți voie să te simți plin de iubire. Apoi ieși în lume și dă-o tuturor.  Și ei sunt minunați!

O zi veselă îți doresc!