URMATOARELE EVENIMENTE:
Curs Baza ThetaHealing® Bucuresti 08-10 mai 2020     Cursul Avansat ThetaHealing® Bucuresti 29-31 mai 2020

Oamenii sunt oglinzi

Multi am auzit deja aceasta expresie: „Oamenii sunt oglinzi!” si, la o prima vedere, aceasta pare sa spuna ca cei din jur ne arata ce suntem. Dar este o exprimare care insa pierde din vedere contextul mai larg al vietii.

Fiecare dintre noi avem un set de programe, convingeri, filtre, un set de conditionari prin care ne uitam la lume. Noi nu vedem cum sunt cu adevarat cei din jur, ci prin filtrele mintii noastre.  Astfel incat ei, atunci cand se uita la noi, daca noi suntem „oglinda”, ei nu se vor vedea cum sunt cu adevarat, ci se vor vedea „strambati” de filtrele noastre.

Reciproca este si ea valabila. Cei din jurul nostru sunt si ei plini de prejudecati despre tot si toate. Astfel si noi, cand ne uitam la ei, in „oglinda” pe care ei o reprezinta, ne vom vedea la fel: „strambati” de perceptiile lor despre noi.

Deci expresia ca suntem oglinzi unii pentru altii este adevarata, dar incompleta. Suntem oglinzi, dar din acelea dintr-o camera a oglinzilor deformate.

In ce fel ne este utila totusi aceasta comparatie?

Putem sa vedem propriile conditionari mentale si sa ne dam seama ca suntem plini de ele. Cu cat renuntam la ele si suntem mai liberi de pareri, cu atat devenim o oglinda mai clara si mai curata. Atunci cand oamenii pot vedea in prezenta noastra lumina si iubirea din ei insisi, inseamna ca am reusit sa curatam „oglinda”. Orice eticheta si judecata despre cei din jur nu este Adevarul. Asa cum doar o pisica stie ce inseamna sa fie pisica, iar orice descriere despre ea nu este altceva decat o serie de atribute supraimpuse de intelectul nostru, la fel este si cand ne raportam la altcineva. Chiar si despre cei pe care credem ca ii cunoastem, cum ar fi parintii sau prietenii nostri, putem doar sa vorbim despre cine/ce credem noi ca sunt. Dar doar ei insisi stiu cu adevarat cine/ce sunt. A sti despre ceva nu insemna acelasi lucru cu a fi acel ceva. Supozitia noastra ca ii cunoastem pe cei din jur, doar pentru ca avem cateva pareri si judecati despre ei, ne impiedica sa fim cu adevarat cu ei. Daca eu cred ca cineva este „furios” si „agresiv”, in interactiunea cu mine, acea persoana va manifesta aceste calitati pentru ca…  suntem oglinzi… :)

Lucrarea pe care o avem de facut cu propria noastra minte este sa renuntam la judecati si la prejudecati si sa le predam Divinitatii. Sa ne recunoastem limitele perceptuale si sa fim deschisi la miracol, iar acesta va lua forma dizolvarii pozitionalitatilor ego-ului, pentru a face loc radiantei iubirii si luminii, care sunt calitatile intrinseci ale fiecarei creatii si ale fiecarui om, inclusiv ale noastre.

Atunci cand suntem in Prezenta unui om „sfant” sau elevat, cel mai frumos cadou pe care ni-l face este sa ne putem vedea pe noi intr-o oglinda clara si nedeformata. Suntem atunci emotionati si plini de reverenta, crezand ca este datorita omului in fata caruia stam. Dar, de fapt, este aceeasi Prezenta tacuta, plina de iubire si acceptare, care este substratul fiecaruia dintre noi, careia ii facem „loc” sa radieze, fiind in rezonanta cu vibratia persoanei in spatiul careia ne aflam. A fi in spatiul unui om evoluat spiritual ne ofera experienta de a fi noi insine, cei care suntem dincolo de norul mintii conditionate. Cautati-i si inconjurati-va de oameni in prezenta carora va simtiti voi insiva.

Ce putem face pentru a fi si noi astfel?

Sa renuntam sa credem ca stim cum sunt ceilalti si cu smerenie sa acceptam ca nu stim mare lucru despre nimic. Apoi sa ne rugam sa primim o intelegere profunda si Adevarul cel mai Inalt despre… orice ne dorim sa stim. 

Tu ce fel de oglinda esti pentru oamenii din viata ta? Cand altii sunt cu tine se simt frumosi, puternici si isi vad potentialul? Ai putea oare sa fii mai delicat si gentil in exprimare si simtire cu cei din jur?

Dar cu tine insuti? Ce iti spui? In oglinda proprie, cum te vezi? Esti lumina si iubire…  sau iti vine sa spargi oglinda?

Iti reamintesc ca esti un Cadou al lui Dumnezeu in lume si viata ta este un DAR! Bucura-te de el :) Oricine ti-a spus altceva, oricine te-a mintit ca nu esti Perfect, iarta-l pentru ca nu stia ce face. A fost la randul lui invatat sa creada in minciuni. Caderea din Rai este fiecare clipa in care uitam ca suntem de natura divina si ca niciodata nu am fost uitati sau parasiti. Sursa vietii noastre este intotdeauna in noi si astepta cu rabdare sa ne aducem aminte de Ea.

Cu drag,

Andrea