URMATOARELE EVENIMENTE:
Cursul Sapare Profunda / Dig Deeper ThetaHealing® Bucuresti 22-23 iunie 2019     Curs Meditația Pentru Începători, București 29 iunie 2019     Cursul Anatomie Intuitiva, Bucuresti 02-18 aug. 2019

Din ce suntem compusi? Structura fiintei umane.

Fiecare om este un ansamblu care, de dragul intelegerii mecanismului de functionare, il vom imparti in cateva elemente:

 Corp fizic. Corpul fizic este o masinuta magica, care are o inteligenta proprie, dotata cu mecanisme si procese de crestere, purificare, auto-reglare. Corpul, cu partea de control principala in creierul de origine animala, stie cum sa supravietuiasca, sa isi reproduca specia si chiar sa evolueze adaptiv in functie de conditii. Aceste instincte primare, de baza, sunt de fapt programe, trilioane, care sunt parte din mintea subconstienta/inconstienta. Inima bate, stomacul digera, oxigenul se plimba prin vasele de sange si hraneste fiecare celula. Trilioane de celule, perfect functionale, intr-un angrenaj aflat la dispozitia ta, pentru confortul, placerea si bucuria ta de a fi pe acest pamant.

 Corp emotional. Corpul emotional se refera la senzatii, emotii si sentimente. Acestea sunt ca valurile marii care ne uda corpul, doar ca… pe interior. Sunt revarsari de peptide, care in momentul in care ajung in celule genereaza niste reactii carora noi le dam denumiri in functie de gradul si intensitatea placerii sau disconfortului produs: frica, anxietate, depresie, relaxare, incantare, bucurie, exuberanta s.a.

 Corp mental. Corpul mental contine tot setul de ganduri caruia noi spunem ca sunt ale noastre. De fapt gandurile nu sunt ale noastre, a noastra este doar compozitia care rezulta din amestecul lor. Gandurile sunt domeniu public, tu le receptezi pe cele pe care le vrei si iti setezi antenute (cum sunt de exemplu neuronii) ca sa le prinzi ulterior mai usor. Apoi faci sinapse, adica propozitii din cuvinte simple, apoi fraze, apoi povesti si telenovele care da, sunt ale tale. Povestile tale sunt doar ale tale. Corpul mental este deci povestea intreaga a devenirii tale, continand tot ce ai invatat, concluziile pe care le-ai tras, visele pe care ti le-ai tricotat.

 Sufletul. Hai sa spunem ca este povestea extinsa a cine/ce esti, de cand ai aparut in univers si pana in prezent. Poti spune ca este memoria devenirii tale si a intentiilor, aspiratiilor tale de cand existi ca fiinta constinta de sine.

 Spiritul = viata.

Paradoxul este ca noi nu suntem prezenti si constienti de corpul nostru pur si simplu. Corpul il experimentam si il simtim, de fapt, atunci cand avem o senzatie sau o emotie.

Insa nici senzatiile nu exista pentru noi decat daca le dam atentie. Sunt sigura ca vi s-a intamplat sa aveti o durere de cap. Apoi suna telefonul si pentru cateva minute, cand atentia v-a fost indreptata spre conversatie, ati uitat de durerea de cap. Dupa ce dialogul s-a terminat, v-ati reamintit de durere. Ea mai era acolo sau chiar a disparut.

Deci corpul nu se experimenteaza pe sine, il simtim cand avem emotii sau senzatii. Acestea insa nici ele nu sunt reale pentru noi decat cand ne gandim la ele si le dam atentie. Intrebarea este cum de stim ca gandim? Te-ai prins ca poti sa iti asculti gandurile. Cine sau ce este acel cineva sau ceva care asculta gandurile tale? Poate iti vine sa raspunzi: Eu. Care Eu? Sau poate spui: Sufletul meu? Oricum ar fi, acel ceva este mai extins, mai larg si mai atotcuprinzator decat gandurile tale.

Principiul simplificat este ca orice poate fi experimentat doar dintr-un context mai larg. Pentru a putea observa ceva, trebuie sa fii in afara si/sau mai mare decat obiectul observat.

(continuarea ideii in articolul Tu esti mingea!?)